Ciorba românească de care toată lumea vorbește. A devenit marcă înregistrată internaţional. Ai mâncat până acum?

de: Sabina Anastasia
15 08. 2023

Aceasta este ciorba românească de care vorbește toată lumea. A devenit marcă înregistrată la nivel internațional, în urma demersurilor făcute la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM). Dacă nu ai încercat-o până acum, trebuie neapărat să o guști. Iată despre ce este vorba!

Ciorba ciocăneșteană a cucerit străinii

Bucătăria românească prezintă o gamă largă de feluri de mâncare și specialități regionale cu totul speciale. Tu știi care sunt preparatele românești care sunt apreciate de străini? Un top efectuat pe baza unor evaluări dezvăluie ce mâncăruri impresionează la nivel internațional.

Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că mâncărurile gătite în România cuceresc străinii. Numeroși turiști care ajung pe meleagurile din țara noastră laudă bucătăria românească. Preparatele gătite sunt foarte diferite în comparație cu cele consumate în statele europene, americane și altele.

Bucătăria românească este cunoscută pentru produsele consistente și gustoase, care încorporează adesea ingrediente precum carne de porc, carne de vită, cartofi, mălaiul, ustori, produse lactate și nu numai. Playtech Știri îți arată ce tip de ciorbă a cucerit inimile străinilor.

Ai mâncat vreodată ciorbă ciocăneșteană? Reţeta este o combinaţie savuroasă de arome de păstrăv afumat, hribi şi legume. Dacă vrei să o încerci, o poți prepara acasă, după indicațiile gospodinelor din Bucovina, sau o poți gusta la Festivalul Păstrăvului din Ciocăneşti.

Cum poți să prepari ciorbă ciocăneșteană

Playtech Știri îți explică, în rândurile de mai jos, cum poți să prepari ciorbă ca la Ciocănești, din Bucovina. Rețeta nu este deloc dificilă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, în principiu de legume rădăcinoase, păstrăv afumat și alte alimente, în funcție de preferințe, printre care și condimente.

Modul de preparare este, de asemenea, simplu. Dacă urmezi indicațiile de mai jos, este imposibil să nu obții un rezultat savuros. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.

Ingrediente:

  • morcovi;
  • țelină;
  • ardei;
  • hribi;
  • păstrăv;
  • alte legume rădăcinioase;
  • 1 gălbenuș de ou;
  • smântână;
  • păstrăv.

Te-ar putea interesa și: Ciorba din România care este în topul celor mai bune din lume. A fost clasată pe locul 14 mondial

Mod de preparare:

  1. Se spală și se toacă în funcție de preferințe morcovii, țelina, ardeii și legumele rădăcinoase.
  2. Se prepară o supă din legumele menționate la pasul anterior.
  3. Se călește morcovul cu hribi și cu păstrăv.
  4. Se lasă alimentele să se întrepătrundă foarte bine.
  5. Se amestecă gălbenușul de ou cu smântâna.
  6. Se toarnă amestecul cu gălbenuș și smântână în mâncare, cu grijă să nu se taie.