Cioara care îți poate aduce 3.000 de euro dacă locuiești în Târgu Jiu. De ce este specială pasărea

Cioara care îți poate aduce 3.000 de euro dacă locuiești în Târgu Jiu. De ce este specială pasărea
Un cuplu din Târgu Jiu a crescut o cioară în captivitate

Majoritatea dintre noi avem pe lângă casă diferite animale și chiar păsări. De la papagali la cățeluși simpatici, toate sunt păsări și animale de companie. Dar cum ar fi să ai ca pasăre de companie o cioară, sau mai multe ciori. Din păcate, este unanim acceptată ideea că ciorile nu sunt bune ca păsări de copmanie. Cu toate astea, un cuplu din Târgu Jiu a înfiat o cioară, după ce au găsit-o cu o aripă ruptă, pe când era pui. Numai că astăzi cuplul este trist, după ce Croco, cioara înfiată a dispărut. Ba mai mult, cei doi oferă și o recompensă de 3.000 de euro pentru cine o găsește.

Ciorile nu pot fi păsări de companie plăcute

Dacă vă întrebați dacă ciorile pot fi păsări de companie, răspunsul este clar, Nu! În anumite state din lume nu numai că este ilegal să deții sau să păstrezi o astfel de pasăre ca animal de companie, ci este, de asemenea, lipsit de etică, practic, scump și riscant pentru sănătatea fizică și mentală a păsării.

Cu siguranță ați văzut ciorile zburând pe cer, sau chiar mâncând în parc. Dar probabil că nu ați văzut niciodată ciorile în captivitate și există motive întemeiate pentru asta. Realitatea cruntă este că ciorile nu sunt animale de companie bune. Ciorile , pur și simplu, nu sunt construite pentru viața în captivitate. Ciorile sunt prea inteligente pentru a fi captive și au nevoie de mult spațiu pentru a se deplasa.

Ciorile, în captivitate, au o speranță de viață semnificativ redusă față de viața în sălbăticie. Ciorile se pot confrunta cu probleme de sănătate și cu multe preocupări mentale. Dar acesta este doar începutul problemelor care pot apărea atunci când încercați să păstrați ciorile ca animale de companie.

Ciorile nu sunt păsări domestice, așa că, dacă intenționați să le păstrați ca animal de companie, va trebui să le capturați în sălbăticie. Ciorile, în sălbăticie, au acces deplin la întreaga lume și cerul larg deschis, pe care cu siguranță nu le poți oferi în casa ta. Este crud să le îndepărtezi din sălbăticie și chiar mai rău săle țineți într-o cușcă.

Un cuplu din Târgu Jiu a crescut o cioară în captivitate

Cu toate astea, există cazuri de ciori care s-au adaptat în captivitate, cum este și cel al lui Croco, cioara unui cuplu din Târgu Jiu. Cuplul, Simona și Miti, povestesc că au crescut-o pe Croco, încă de când era un pui. Cei doi au găsit-o pe stradă, pui fiind și cu o aripă ruptă.

După ce au dus-o la veterinar, cei doi au decis să o adopte și să o crească. Așa se face că Croco a ajuns să crească în captivitate, având chiar propria ei cameră cu jucării. Cei doi povestesc că Croco a învățat chiar și să comunice cu ei.

Deși a crescut în captivitate, gena sălbăticiei nu a putut fi scoasă din ea. Cuplul povestește că în urmă cu o săptămână Croco a ieșit afară și de atunci nu s-a mai întors. Devenind un membru important al familiei, cei doi au decis să o caute cu orice preț Au împânzit orașul târgu Jiu cu afișe cu Croco pe care este scrisă și recompensa de 3.000 de euro pentru cel sau cea care o găsește.

„Suntem extrem de atașați de el. A fost și este ca un copil pentru noi. Niciodată nu a dat să zboare sau să fugă de noi. Îl avem mereu liber. Inclusiv la mare, anul trecut, când a fost pe plajă a fost foarte ok.

(…) Ne-am gândit să oferim o recompensă. O sumă frumușică, să spun așa.”, povestește Simona Modoran, stăpâna celebrei ciori Croco, conform celor de la AlephNews.

Nu se știe dacă a fost găsită sau nu Croco, dar cert este că familia adpotivă încă o caută.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI