Cinematografia a mai pierdut un nume important. Actrița Barbara Leigh-Hunt a murit la 88 de ani

de: Violeta Badea
28 09. 2024

Cinematografia și scena de teatru au suferit o pierdere semnificativă odată cu trecerea în neființă a actriței britanice Barbara Leigh-Hunt. Celebră pentru rolurile sale din filme și piese de teatru, ea a devenit cunoscută pe plan internațional datorită colaborării cu legendarul regizor Alfred Hitchcock. Vestea decesului său, confirmată de familie, a venit ca o lovitură dureroasă pentru toți cei care au apreciat talentul său. Actrița a murit la reședința sa din Warwickshire, Anglia, la vârsta de 88 de ani.

Actrița Barbara Leigh-Hunt a trecut în neființă

Barbara Leigh-Hunt a avut o carieră impresionantă de peste șapte decenii, fiind activă atât pe scenă, cât și pe marele ecran. Cel mai cunoscut rol al său a fost în thriller-ul ”Frenzy” (1972) al lui Alfred Hitchcock, un film care a captat atenția publicului și a criticilor.

Povestea se învârte în jurul unui criminal în serie care își strangulează victimele cu o cravată, iar interpretarea lui Leigh-Hunt în rolul unei femei care devine victimă a stârnit controverse și discuții în rândul fanilor lui Hitchcock. Acest film nu doar că i-a consolidat statutul de actriță de renume, dar i-a adus și recunoaștere internațională, fiind recompensat cu trei premii.

Roluri memorabile și contribuții la televiziune

Pe lângă rolul din ”Frenzy”, Barbara Leigh-Hunt a apărut în numeroase filme apreciate, cum ar fi ”Billy Elliot”, ”The Nelson Affair” și ”Vanity Fair”. De asemenea, talentul său nu s-a limitat doar la cinematografie, ci s-a extins și în televiziune, unde a jucat în producții celebre precum ”Pride and Prejudice”, ”Midsomer Murders” și ”Wives and Daughters”.

Aceste apariții au demonstrat versatilitatea sa ca actriță și capacitatea de a interpreta o gamă largă de personaje. Fiecare rol a adăugat o nouă dimensiune carierei sale și a contribuit la dezvoltarea teatrului și cinematografiei britanice.

Citește și Cea mai iubită actriță din Harry Potter s-a stins din viață. Dame Maggie Smith a murit la vârsta de 89 de ani!

Moștenirea lăsată în urma sa

Moartea îndrăgitei actrițe marchează sfârșitul unei ere în care talentul și dedicarea sa au îmbogățit scena artistică. Contribuția sa la cinema și teatru va rămâne vie în amintirea celor care au admirat-o.

De-a lungul carierei sale, a inspirat generații de actori și actrițe să urmeze calea artei dramatice, iar moștenirea sa va continua să influențeze și să emoționeze publicul. Cu fiecare rol interpretat, Barbara Leigh-Hunt a lăsat o amprentă de neșters, iar lumea teatrului și cinematografiei va simți lipsa sa profundă.

Citește și Lacrimi și durere în televiziune. A murit starul TV de la Hollywood, Eduardo Xol: „Suntem zdrobiți de tragica pierdere”!