27 sept. 2024 | 16:58

Cea mai iubită actriță din Harry Potter s-a stins din viață. Dame Maggie Smith a murit la vârsta de 89 de ani

Monden
Cea mai iubită actriță din Harry Potter s-a stins din viață. Dame Maggie Smith a murit la vârsta de 89 de ani
Celebra actrita Dame Maggie Smith a murit la 89 de ani

Vineri, 27 septembrie 2024, este o zi tristă pentru lumea cinematografiei, asta pentru că tocmai s-a anunțat moartea lui Dame Maggie Smith. Celebra actriță cunoscută din franciza Harry Potter și din serialul Downton Abbey a murit la vârsta de 89 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa, iar vestea a adus un val de tristețe printre fani și colegii de breaslă.

Dame Maggie Smith, o legendă a teatrului și filmului

Dame Maggie Smith a fost o figură emblematică în teatrul și filmul britanic, având o carieră de peste șase decenii. A câștigat două premii Oscar pentru rolurile sale memorabile, primul fiind pentru filmul The Prime of Miss Jean Brodie în 1970, iar al doilea pentru California Suite în 1979.

Pe lângă acestea, a avut alte patru nominalizări la Oscar și a obținut nu mai puțin de opt premii Bafta, confirmându-și astfel locul de frunte în industria cinematografică.

De asemenea, a fost distinsă cu titlul de Dame Commander al Ordinului Imperiului Britanic, subliniind contribuțiile sale deosebite în artă.

”O persoană deosebit de discretă”

Familia sa a publicat un comunicat în care anunță decesul actriței, subliniind că aceasta a murit în liniște într-un spital din Londra, înconjurată de cei dragi.

Fiii săi, Toby Stephens și Chris Larkin, au declarat: ”Cu mare tristețe trebuie să anunțăm moartea lui Dame Maggie Smith. O persoană deosebit de discretă, ea a fost alături de prieteni și de familie la sfârșitul vieții.”

Acest mesaj emoționant reflectă impactul pe care l-a avut actrița nu doar în carieră, ci și în viața personală a celor care au cunoscut-o.

Citește și S-a mai stins o stea a cinematografiei. Este doliu la Hollywood după ce Chad Mcqueen a murit la 63 de ani!

Rolurile care au făcut-o celebră

Dame Maggie Smith va rămâne în amintirea fanilor nu doar pentru talentul său excepțional, ci și pentru personalitatea sa caldă și umilă. În rolul Profesorului McGonagall din Harry Potter, ea a captivat publicul cu interpretarea sa autentică, făcându-l să o îndrăgească.

Contribuția sa la industria filmului va fi mereu apreciată, iar moștenirea sa artistică va trăi în continuare prin filmele și spectacolele în care a jucat.

În acest moment de tristețe, gândurile noastre se îndreaptă spre familia și prietenii actriței, care suferă pierderea unei mame și bunici extraordinare.

Dame Maggie Smith va fi mereu amintită ca o legendă a teatrului și a filmului, cu o carieră impresionantă și o influență durabilă asupra artei.

Citește și S-a tras cortina pentru celebrul actor de la Hollywood. Mulți români au crescut cu filmele lui, James Darren a murit la 88 de ani!

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Cununiile, interzise sâmbăta: Mirii pot atrage asupra lor un blestem
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare succes la doamne!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Mai mult decât fantastic e doar Tantastic Studio! Servicii premium de bronzare la solar Pipera
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro