Cine va primi măști gratuite de la Guvern. Decizia Executivului

Cine va primi măști gratuite de la Guvern. Decizia Executivului
Cine va primi măști de protecție gratuite? Decizia Executivului

Aproximativ 1,1 milioane de persoane vor urma să primească măști de protecție gratuite. Iată decizia Executivului și ce categorie de români vor beneficia de această gratuitate!

Măști de protecție gratuite de la Guvern

Parlamentul a decis să distribuie gratuit măști către persoanele defavorizate. În acest context, aproximativ 1,1 milioane de persoane urmează să primească măști. Ministrul Sănătății a precizat că în contextul acesta este nevoie de suplimentarea bugetului instituției pe care o conduce, precizând că deși prima ipoteză indica faptul că măștile vor ajunge la oameni prin Poștă, distribuția se va realiza, de fapt, prin DSP-uri. Ludovic Orban a susținut că Ministerul Muncii trebuie să se uite cu mare atenție să nu se omită vreo categorie. Trăgând linia, bugetul MS va fi suplimentat cu 150 de milioane de lei pentru această inițiativă – „la o mască care e până în doi lei, la un număr de beneficiari de aproximativ 11 milioane”, a adăugat premierul României.

„Hotărârea Parlamentului de adoptarea a stării de alertă ne-a complicat existanța și distribuirea de măști către persoanele vulnerabile, care trebuia făcută prin Ministerul Muncii și cu susținerea Poștei. A fost mandatat Guvernul, prin Ministerul Sănătății”
Ludovic Orban

Măști gratis din partea statului pentru persoanele vulnerabile
Măști gratis din partea statului pentru persoanele vulnerabile

150 de milioane de lei pentru această inițiativă

„Vă rog să trecem pe lista suplimentară Ordonanța de Urgență a Guvernului privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, autorităților publice locale, necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate, precum și pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din fondul de rezervă bugetar aflat la dispoziție Guvernului”
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI