Ultimul moft în materie de pandemie. Masca de protecție cu telecomandă. Cum se folosește

Ultimul moft în materie de pandemie. Masca de protecție cu telecomandă. Cum se folosește
Foto: Indian Express

Măștile cu telecomandă, ultima fiță în materie de siguranță! Noua invenție a fost dezvoltată de o companie israeliană și le permite utilizatorilor săi să mânânce fără să o dea jos.

Masca de protecție cu telecomandă

Potrivit inventatorilor măștii împotriva COVID-19, noul dispozitiv le va permite consumatorilor să se hrănească fără a fi nevoiți să o dea jos, făcând vizita la restaurant un lucru mai puțin riscant. O pârghie cu acționare manuală va face masca să deschidă și să închidă fanta situată la nivelul gurii purtătorului.

Aceste „manevre“ ar putea cauza murdărie în cazul în care s-ar încerca introducerea de sosuri sau de înghețată prin orificiul din dreptul gurii, însă bucăți solide de alimente pot fi înghițite cu ușurință.

„Masca va fi deschisă mecanic de la distanță cu mâna sau automat atunci când tacâmul se apropie de gură”, a afirmat Asaf Gitelis, vice-președinte al Invenții și Patente Avtipus atunci când a prezentat ustensila la birourile sale de lângă Tel Aviv, potrivit reuters.com.

Cât costă noul dispozitiv

„Folosind-o, vei putea mânca, bea, savura, iar când scoți tacâmul se va închide, iar tu vei putea fi protejat în fața virusului și a altor oameni care stau în preajma ta“, conform spuselor inventatorului.

Compania israeliană a comunicat că are în plan să înceapă producerea acestui tip de mască în următoarele câteva luni și că a înaintat deja o patentă în acest sens. La capitolul prețuri, aceste instrumente ingenioase vor fi vândute la prețuri de 3-10 shekeli (0,85-2,85 dolari), peste prețul unei simple măști medicale pe care le poartă israelienii.

În afara unui Juice Bar (bar de sucuri n.r.) din Tel Aviv, reporterii Reuters au prezentat pentru clienți un videoclip filmat cu telefonul în care se poate vedea „masca în acțiune“, pe care îl puteți găsiți și voi mai jos. Opiniile au fost împărțite, mai scrie agenția britanică de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI