Cine va oficia slujba de înmormântare a ÎPS Pimen. Decizie de ultimă oră a BOR

Cine va oficia slujba de înmormântare a ÎPS Pimen. Decizie de ultimă oră a BOR
Cine va oficia slujba de înmormântare a ÎPS Pimen. Decizie de ultimă oră a BOR

Slujba de înmormântare a ÎPS Pimen, care va avea loc vineri, va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.

Cine va ține slujba de înmormântare a ÎPS Pimen. Ce a anunțat BOR

ÎPS Pimen va fi înmormântat vineri în cimitirul Schitului Sihăstria Putnei. Slujba de înmormântare ca va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan și Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie după ce aceștia vor ține slujba Sfintei Liturghii.

Pentru a-i aduce un omagiu de prețuire Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, mâine Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie alături de un sobor de Arhierei, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. Sfânta Liturghie va fi urmată de slujba înmormântării a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen oficiată de la ora 12:00. Dumnezeu să-l odihnească!”, informează un mesaj al Arhiepiscopiei Tomisului.

Cine va oficia slujba de înmormântare a ÎPS Pimen. Decizie de ultimă oră a BOR

Cine va oficia slujba de înmormântare a ÎPS Pimen. Decizie de ultimă oră a BOR. Sursa foto: adevarul.ro

ÎPS Pimen va fi înmormântat în cimitirul Schitului Sihăstria Putnei

Mormântul din cimitirul Schitului Sihăstria Putnei a fost construit prin munca arhiereului, ajutat de călugării de la schit la mijlocul anilor 90. Mormântul se află într-un loc plin de natura care i-a fost foarte drag ÎPS Pimen.

Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor în ultimii 29 de ani şi al cărui nume, alături de ale altor înaintaşi ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene.

Gândul său mărturisit adesea are azi o reverberaţie aparte: Pentru asta am devenit preot. Să învăţ a muri în fiecare zi. Ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El.

Conform legislaţiei în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu Covid, după punerea în sicriul sigilat, acesta va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, care, împreună cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, va decide data şi detaliile înmormântării. Mormântul se află la mănăstirea Sihăstria Putnei din judeţul Suceava.

În actuala situaţie, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Preasfinţitul Damaschin Dorneanul”, anunța purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI