Cine transmite la TV meciurile Simonei Halep de la WTA Roma! Schimbare majoră pe piaţa drepturilor TV la turneele de tenis

de: Andrei Simion
14 09. 2020

Simona Halep revine în această săptămână în circuitul WTA, pentru turneul de categorie Premier 5 de la Roma. Este favorită numărul 1 a competiţiei, după ce Ashleigh Barty a decis să nu participe. Pentru a avea cât mai multe meciuri în picioare înainte de Roland Garros, Halep a decis să participe atât în proba de simplu, cât şi în cea de dublu. Primul ei meci va fi miercuri, în jurul orei 13:30. Halep / Niculescu le vor înfrunta pe Svitolina / Yastremska.

Simona Halep, program aglomerat la Roma! Joacă marţi în proba de dublu şi miercuri în cea de simplu

În proba de simplu, Simona Halep va juca primul ei meci miercuri, în turul 2. A primit bye în runda inaugurală. O va înfrunta pe italianca Jasmine Paolini, cea care a trecut de Anastasija Sevastova în prima rundă. Nu a fost stabilită ora de start a partidei de miercuri.

Digi Sport va transmite meciurile de la WTA Roma, pe canalele 2 şi 4. În schimb, competiţia ATP, de categorie Masters, va fi transmisă de Eurosport. Este marea schimbare în piaţa drepturilor TV produsă după restartul sezonului. Eurosport, televiziunea care transmitea turneele de Grand Slam, a primit şi cele mai importante competiţii din circuitul ATP. Telekom Sport deţinea în trecut drepturile TV pentru competiţiile de la masculin.

Dacă va reuşi să câştige turneul WTA de la Roma, Simona Halep va primi 900 de puncte în clasamentul WTA. Doar în aceste condiţii ar păstra şanse pentru a urca pe primul loc în ierarhia mondială până la finalul acestui an. Dar în afară de victoria de la Roma, Simona ar avea nevoie şi de un succes la Roland Garros 2020. Care i-ar aduce alte 2.000 de puncte în clasament.

Pe tabloul principal la Roma este şi Irina Begu, cea care a reuşit să treacă de calificări. O va înfrunta în turul 1 al competiţiei pe Elisabeta Cocciaretto, locul 128 în clasamentul WTA. Cea care a primit un wild-card din partea organizatorilor.