Cine sunt românii care vor plăti facturi mari la curent electric din această iarnă. Vor scoate sume uriaşe de bani din buzunar

Cine sunt românii care vor plăti facturi mari la curent electric din această iarnă. Vor scoate sume uriaşe de bani din buzunar
Cine sunt românii care vor plăti facturi mari la curent electric începând din această iarnă. Se vor confrunta cu adevărate provocări.

Se anunță o iarnă foarte grea pentru țara noastră. Din cauza scumpirii energiei electrice și a reducerii plafonului până la care consumul este compensat de stat, o parte dintre cetățeni vor trebui să scoată sume mari de bani pentru a achita facturile. Află în rândurile următoare cine sunt românii care vor plăti facturi mari la curent electric.

Cine sunt românii care vor plăti facturi mari la curent electric

Consumul de energie electrică se scumpește din ce în ce mai mult. Între timp, Guvernul a hotărât să reducă plafonul până la care prețul este compensat de stat, în acest sezon rece. Astfel, toți cei care vor depăși un consum de 255 de kilowați vor fi nevoiți să scoată din buzunare sume importante de bani pentru a-și achita facturile.

Cei mai vulnerabili dintre români sunt cei care locuiesc la casă. Conaționalii care folosesc hidrofoare sau care au în apartamente aparate de încălzire electrice riscă să se confrunte cu adevărate provocări în această iarnă. Mulți consumatori au început deja să facă economie, cu gândul la dezastrul care va urma.

Este și cazul unei familii din oraşul Măgurele, situat la aproximativ 20 de kilometri de București. Doi parteneri, care au un copil mic, au pus în funcțiune un sistem format din pompă submersibilă şi hidrofor, pentru a extrage apă din pământ. Numai că, potrivit acestora, consumul întrece cu mult plafonul stabilit de Guvern.

„Nu mai facem baie, doar duș cu apă călâie, să ne putem încadra”

„Am redus la minim boilerul. Nu mai facem baie, facem doar duș cu apă călâie, să ne putem încadra. Am înlocuit toate becurile, sunt leduri. Frigiderul e pe cel mai economic mod. Am luat tot felul de măsuri.

Cel mai mult consumă boilerul electric, vreo doi kw pe oră, cu care încălzim apa. Avem plita pe inducţie. Centrala cu încălzire pe lemne, cu trei motoare, vreo doi kw. Pompe care duc apa să încălzească radiatoarele şi celelalte… Maşini de spălat, cuptor cu microunde, maşină de spălat vase…

Problema e că nu avem gaz în localitatea noastră. Deşi e un cartier rezidențial, totul e pe energie electrică”, a declarat un locuitor din orașul Măgurele, într-o intervenție pentru StirilePROTV.ro.

Se anunță facturi uriașe la energie electrică în această iarnă

Chiar dacă familia din Măgurele încearcă să facă economie, când vin facturile la energie, acest lucru nu se resimte deloc. Dacă folosești aparate pe bază de curent electric pentru a te încălzi, prețul pe care trebuie să îl achiți ulterior este uriaș. Problema nu este doar a persoanelor care locuiesc la case, ci și a celor care stau la bloc.

În cazul în care o familie folosește boiler, plită electrică, maşină de spălat vase sau uscător de rufe, este aproape imposibil să își mențină consumul de energie sub plafonul stabilit de stat. Este vorba despre cel de 255 de kilowați, până la care se face și compensarea de către Guvern.