Cine sunt românii care scapă de carantină, la sosirea în Anglia, din 2 august

Cine sunt românii care scapă de carantină, la sosirea în Anglia, din 2 august
Persoanele vaccinate complet scapă de carantină în Anglia

Situația dramatică a turiștilor care vroiau să ajungă în Anglia se pare că a ieșit din impas. După declanșarea pandemiei, majoritatea celor care intrau în Anglia erau obligați să intre în carantină. Autoizolarea era efectivă chiar dacă persoanele erau vaccinate. Începând din 2 august acest lucru se va schimba, a fost anunțul făcut de guvernul britanic astăzi.

Persoanele vaccinate complet scapă de carantină în Anglia

Marea Britanie a anunțat că persoanele complet vaccinate care sosesc din UE și SUA nu vor mai trebui să intre în carantină la sosirea în Anglia. Noua regulă va începe de luni, 2 august. Grant Shapps, secretarul de stat pentru transporturi, a confirmat această mișcare pe Twitter miercuri după-amiază.

„Ajutăm la reunificarea persoanelor care trăiesc în SUA și în țările europene cu familia și prietenii lor din Marea Britanie.

Începând cu 2 august, la ora 4 dimineața, oamenii din aceste țări vor putea veni în Anglia, fără a fi nevoie să intre în carantină dacă sunt complet vaccinați.”, a scris Grant Shapps pe Twitter.

Regulile au fost anunțate pentru Anglia, dar se așteaptă ca națiunile descentralizate să urmeze exemplul și să își actualizeze regulile. Modificarea se adaugă sistemului existent din Marea Britanie, care determină restricțiile de deplasare în funcție de clasificarea țării, conform EuroNews.

În prezent, majoritatea țărilor, precum SUA și multe țări europene, inclusiv Spania, Italia și Germania, se află pe lista portocalie din Anglia. S-a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că cetățenii britanici complet vaccinați care se întorceau din aceste țări nu vor mai trebui să se autoizoleze, cu excepția celor care vin din Franța.

Cine va beneficia de regulile actualizate

Schimbarea va fi o veste binevenită pentru milioanele de cetățeni britanici care locuiesc în străinătate și care nu i-au putut vizita pe cei dragi din Anglia fără a intra în carantină. În același timp vestea este una de bun augur și pentru românii care au rude aici.

Turiștii și călătorii de afaceri care doresc să viziteze Anglia vor beneficia, de asemenea, deși ar putea fi dificil să găsească cazare. Până în prezent, toate sosirile în Anglia aveau nevoie să prezinte un test PCR negativ, să completeze un formular de localizare a pasagerilor și să intre în carantină timp de 10 zile sau 5 zile dacă au dat rezultate negative în ziua 5.

Sistemul de restricții a fost puternic criticat de industria turismului, unii spunând că țara a rămas în spatele restului Europei în deschiderea sa. Cercetările din cadrul World Travel and Tourism Council sugerează că economia din Marea Britanie pierde 750 milioane de euro  pe zi din cauza lipsei de turism intern.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI