Cine erau fetele din avionul prăbușit în care se afla milionarul Dan Petrescu. Tatăl lor este celebru

Cine erau fetele din avionul prăbușit în care se afla milionarul Dan Petrescu. Tatăl lor este celebru
Cine se mai afla la bord în momentul accidentului aviatic din Milano

Vestea morții unia dintre cei mai bogați oameni din România a șocat pe toată lumea, dar ulterior, s-a descoperit că alături de el se mai aflau și fetele unui celebru român. Din păcate, accidentul aviatic de duminică a zguduit toată Europa, astfel că, un avion românesc de mici dimensiuni s-a prăbușit peste o clădire din Via Marignano, Milano, rezultând decesul tuturor pasagerilor.

Cine se mai afla alături de miliardarul Dan Petrescu

Unul dintre cei mai bogați oameni din România a murit în cursul zilei de ieri, după ce avionul privat pe care îl deținea și îl pilota în momentul accidentului s-a prăbușit aproape de Milano. Alături de el, în aeronavă se mai afla soția acestuia, fiul lor, dar și alți cinci prieteni, printre care, patru români.

Din păcate, toată familia afaceristului a decedat, la fel ca și restul pasagerilor, neexistând niciun supraviețuitor. În plus, presa italiană a dezvăluit că a fost găsită cutia neagră, urmând să fie strânse probe care vor prezenta momentul tragediei.

„Am strâns câteva videoclipuri care arată, în parte, momentul prăbușirii. A avut loc o explozie după impactul avionului cu acoperișul clădirii. Cutia neagră a fost recuperată”, a declarat procurorul adjunct Tiziana Siciliano, care a început primele cercetări în vederea anchetei, pentru a descoperi cauzele exacte ale accidentului.

În afară de soția omului de afaceri, în vârstă de 65 de ani și a fiului său de 30 de ani, care locuia în Canada și lucra ca cercetător, Dan Petrescu mai era însoțit și de fetele fostului jurnalist sportiv și comentator de Formula 1, Dan, alias”Miki” Alexandrescu, care a murit anul trecut.

Potrivit unui mesaj postat de Radu Tudor, Claire și Emilie Alexandresco aveau cetățenie franceză. Alături de aceștia, în avion se mai aflau încă doi adulți și un copil. Toți pasagerii urmau să meargă la vila mamei lui Dan Petrescu, din Olbia, urmând să petreacă toți o vacanță în Sardinia.

MAE a confirmat moartea a șapte cetățeni cu cetățenie română

După ce reprezentanții MAE au transmis imediat după tragedie că, autoritățile din Italia au anunțat două victime cu cetățenie dublă, printre care si română, astăzi, au fost confirmate șapte victime cu cetățenie română. De asemenea, MAE susține că nu a primit nicio solicitare pentru consultanță consulară, însă dă asigurări că orice va ține de instuție în vederea repatrierii victimelor, aceasta va oferi tot sprijinul necesar.

“În continuarea informațiilor transmise cu privire la accidentul aviatic ce a avut loc în data de 3 octombrie 2021, la periferia orașului Milano, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene, în urma demersurilor de identificare a victimelor acestui incident, printre persoanele decedate se regăsesc 7 cetățeni români (toți deținând și alte cetățenii).

Totodată, MAE menționează că, până la acest moment, Consulatul General al României la Milano nu a primit solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, a transmis MAE, cu puțin timp în urmă.

Vezi imagini video de la locul accidentului:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI