Cine sunt polițiștii care au evitat o tragedie în Piața Charles de Gaulle. Momentul în care au observat elicopterul care aterizează

Cine sunt polițiștii care au evitat o tragedie în Piața Charles de Gaulle. Momentul în care au observat elicopterul care aterizează
Polițiștii salvatori aflați la fața locului, în Piața Charles de Gaulle

În această dimineață Bucureștiul ar fi putut asista la o adevărată tragedie. Un elicopter Black Hawk, din cadrul Forțelor Aeriene Americane, a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle. După cum au declarat și specialiștii, piloții americani au reușit să evite o adevărată catastrofă, aterizând forțat aici. În momentul incidentului, la fața locului se aflau și doi ofițeri de la Poliția Rutieră, care fluidizau traficul infernal de la acea oră.

Am fi putut asista la o tragedie în centrul Capitalei

Astăzi ar fi trebuit să fie o zi de antrenament ca oricare alta pentru un echipaj de piloți americani. În cursul dimineții un grup de elicoptere Black Hawk survolau cerul Bucureștiului, la antrenamentele pentru Ziua Aviației din 19 iulie. Numai că, în urma unor defecțiuni încă neelucidate, unul din elicoptere a ieșit din formație și a operat o manevră de urgență de aterizare forțată.

Specialiștii spun că numai datorită experienței echipajului, elicopterul de 4 tone nu s-a izbit frontal de clădirea imensă de birouri din Piața Charles de Gaulle. După mai multe manevre, doi stâlpi de iluminat dărâmați și două mașini avariate, echipajul reușea să aterizeze fără victime omenești. La această oră elicpoterul a fost deja preluat de cei de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, unde sunt staționate trupele americane în această perioadă.

Polițștii salvatori aflați în Piața Charles de Gaulle

Ora la care a avut loc incidentul, mai ales în Piața Charles de Gaulle, este ora unui trafic aproape infernal. Zeci, poate sute de mașini se îndreptatu spre București, sau spre ieșirea din Capitală.

Pe carosabil, în acele momente, se aflau doi ofițeri de la Poliția Rutieră, care erau în exercițiul funcțiunii. Prezența de spirit a celor doi polițiști și reacția rapidă de a bloca traficul din Piața Charles de Gaulle, spre zona unde avea să aterizeze elicopterul, a mai eliminat o altă posibilă tragedie.

„Eram prima mașină în intersecție, când am văzut că elicopterul zboară la joasă înălțime! Ne-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă și am oprit autospeciala, sărind de la volan și oprind circulația celorlalte autoturisme

Astfel, pilotul a avut loc pentru a ateriza în intersecție. Am anunțat imediat dispeceratul și toți colegii din apropiere au venit în sprijin! Ne bucurăm că nimeni nu a fost rănit!”, declară unul din cei doi ofițeri aflați la fața locului.

Cei doi ofițeri, Beinur și Adrian, au avut prezența de spirit de a evita o altă tragedie. Cei doi au rămas în zona incidentului până a fost degajată, și elicopterul defect a fost preluat de cei de la Mihail Kogălniceanu.