Cine sunt oamenii din PSD propuși să preia portofoliile rămase vacante după remaniere. Viorica Dăncilă a anunțat lista

Cine sunt oamenii din PSD propuși să preia portofoliile rămase vacante după remaniere. Viorica Dăncilă a anunțat lista

Viorica Dăncilă a anunțat mai multe decizii luate în cadrul ședinței CEx a PSD de luni, 15 iulie. Printre ele se numără și concluziile remanierii dorite de premierul Dăncilă și rezultate în urma unei evaluări pe câteva ministere.

Primii care pleacă din Guvernul Dăncilă sunt Carmen Dan – de la șefia Ministerului de Interne și Teodor Meleșcanu – de la șefia Ministerului de Externe. De remarcat că cei doi sunt miniștrii în cazul cărora însuși președintele Klaus Iohannis a cerut demisia sau demiterea.

La acea vreme, cei doi au refuzat să-și dea demisia, iar premierul Viorica Dăncilă nu s-a grăbit cu o decizie. Acum, ministrul Carmen Dan a anunțat că și-a depus de bună voie mandatul pentru că oricum ar fi fost remaniată, iar ALDE a cerut, de asemenea, retragerea lui Teodor Meleșcanu.

Pentru ocuparea acestor portofolii rămase vacante au fost găsiți deja înlocuitori. Ei trebuie să fie, însă, acceptați și de președintele Klaus Iohannis.

Cine sunt noii miniștri propuși de PSD la Interne și Externe

Viorica Dancila

După ședința CEx a PSD, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Ramona Mănescu este propunerea pentru Externe, Nicolae Moga pentru Interne și Mihai Fifor pentru funcția de vicepremier pe Parteneriate Strategice.

„Am spus colegilor din CEx că avem două portofolii de vicepremier la care trebuie să facem nominalizări, cel pe Parteneriate Strategice că încă 6 ministere, le-am făcut o evaluarea. Am propus schimbare ministrului Carmen Dan cu senatorul Nicolae Moga, de la Constanța, am luat act de a schimba la MAE pe dl Teodor Meleșcanu cu Ramona Mănescu, am propus pe Mihai Fifor pentru funcția pe Parteneriate Strategice”
Viorica Dăncilă, premierul României

Noul ministru propus la Interne este Nicolae Moga, senator PSD de Constanța cu un trecut controversat.

El ocupă acum funcția de vicepreședinte al Senatului și, în trecut, a condus inclusiv postul de televiziune Neptun TV, pe care-l deținea Radu Mazăre. Nicolae Moga e cunoscut pentru relațiile extrem de apropiate cu fostul edil al Constanței, Radu Mazăre, și cu fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu.

Ambii se află acum în spatele gratiilor, condamnați în diverse spețe.

De partea cealaltă, la Ministerul de Externe e propusă Ramona Mănescu, din partea ALDE. Ea s-a alăturat formațiunii lui Călin Popescu Tăriceanu în anul 2017. A mai ocupat, în trecut, funcția de ministru al Transporturilor, în guvernarea Victor Ponta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI