Cine sunt oamenii cu care Klaus Iohannis dă mâna în mulțime, de fapt! Nu, nu sunt oameni de rând

Cine sunt oamenii cu care Klaus Iohannis dă mâna în mulțime, de fapt! Nu, nu sunt oameni de rând
Cine sunt oamenii cu care Klaus Iohannis dă mâna în mulțime, de fapt! Nu, nu sunt oameni de rând

Serviciul de Pază și Protecție este dintre cele mai importante structuri de stat din România. Ofițerii din cadrul Serviciului au misiunea de a-i proteja pe președinți și demnitari chiar cu prețul vieții. Ei sunt și cei care cunosc cele mai ascunse secrete ale celor pe care îi protejează, dar, de mai bine de 30 de ani, de la înființarea instituției, niciodată nu a fost divulgat vreun secret în mediul public.

Cu cine dă mâna Klaus Iohannis în mulțime

Ofițerii  din cadrul Serviciului de Pază și Protecție, antrenați la cele mai înalte standarde, foarte educați și cu un intelect peste medie, sunt dispuși în orice clipă să moară pentru cel pe care îl protejează.

Unul dintre acești ofițeri, sub protecția anonimatului, a dezvăluit pentru Impact.ro care a fost cel mai greu și cel mai ușor de protejat dintre  președinții României

Emil Constantinescu

Emil Constantinescu, aflat pe locul doi în topul celor mai greu de păzit președinți, a considerat mereu că se află în afara pericolului și că nu are nevoie de mulți ofițeri care să-l însoțească la ieșirile normale.

Așadar, el ieșea în oraș însoțit doar de doi agenți, lucru care dădea mari bătăi de cap șefilor din SPP, care trebuiau să organizeze totul atât de bine încât cei doi ofițeri să poată acoperi toate eventualele pericole. Emil Constantinescu, în ultimul său an de mandat, a trecut printr-un moment tulburător. O persoană cu probleme psihice grave a reușit să treacă peste cei doi agenți și i-a aruncat o călimară de cerneală în față.

Traian Băsescu

Potrivit ofițerului, Traian Băsescu a fost și cel mai greu de păzit președinte. În cei zece ani în care a fost șef major al statului, Serviciul a avut o misiune foarte de grea, ținând cont de faptul că președintele era un împătimit al băilor de mulțime și nu ezita nicio clipă să interacționeze în mod direct cu oameni din toate păturile sociale.

Când era vorba de muzică și dans, Traian Băsescu se băga imediat în hore de câte 100 de persoane, spre disperarea ofițerilor SPP, care intrau și ei în horă doar pentru a-l păzi pe președinte ca pe ochii din cap.

Cu cine dă mâna Klaus Iohannis

Președintele actual al României este cel care s-a acomodat cel mai greu cu faptul că este urmărit în permanență de agenții de pază și protecție. Tot el este și președintele care ține neapărat ca protocolul de securitate să fie unul strict și să fie respectat la sânge. Totodată Klaus Iohannis intră cel mai puțin în contact direct cu oamenii.

Astfel,  aproximativ 70% dintre oamenii cu care Iohannis dă mâna sunt, de fapt, ofițeri SPP îmbrăcați în civil, infiltrați în mulțime. Tot Klaus este și președintele cu cel mai mare dispozitiv SPP.

Klaus Iohannis strânge mâna unui alegător
Nu sunt oameni de rând.

 

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI