Cine sunt cei 39 de morți din camionul cu numere de Bulgaria, descoperit în Anglia. Autoritățile avansează ancheta

Cine sunt cei 39 de morți din camionul cu numere de Bulgaria, descoperit în Anglia. Autoritățile avansează ancheta
Cei 39 de morți din camionul cu numere de Bulgaria sunt de naționalitate chineză

Autoritățile din marea Britanie au dezvăluit cine sunt cei 39 de morți din camionul cu numere de Bulgaria care a fost descoperit în Anglia. Cadavrele aparțin unor persoane de naționalitate chineză, au anunțat anchetatorii, în timp ce ministrul Afacerilor Externe din Bulgaria a confirmat că TIR-ul este înmatriculat în Varna.

Cei 39 de morți din camionul cu numere de Bulgaria sunt de naționalitate chineză

Anchetatorii britanici au oferit primele informații cu privire la cele 39 de cadavre găsite într-un camion cu numere de Bulgaria. Polițiștii nu au identificat încă victimele, dar au raportat că persoanele decedate erau de naționalitate chineză. Acestea au fost descoperite într-un container, pe o proprietate industrială din Grays, la 32 de kilometri distanță de Londra. Anchetatorii au precizat că nu pot confirma raportul și că ministrul chinez de Externe și Ambasada Chinei de la Londra nu au oferit încă niciun punct de vedere cu privire la descoperirea macabră.

Șoferul camionului este un bărbat de 25 de ani din Irlanda de Nord, care este în continuare audiat în acest caz. Potrivit primelor informații, persoanele ar fi putut deceda din cauza temperaturilor extrem de scăzute din containerul frigorific al camionului (sub -25 de grade), în încercarea de a imigra ilegal în Marea Britanie.

Între timp, ministrul Afacerilor Externe din Bulgaria a confirmat faptul că TIR-ul este înmatriculat în Varna, iar premierul bulgar Boiko Borisov a precizat că victimele nu s-au urcat în camion în țara de la Sud de Dunăre, întrucât autovehiculul nu a mai intrat în Bulgaria din anul 2017, când a fost înmatriculat de către o femeie care avea cetățenie irlandeză.

„Camionul a fost înmatriculat în 2017 în Bulgaria de o femeie, cetăţean irlandez. A plecat din ţară şi nu a mai revenit. Aşa încât e exclus să avem vreo legătură, cu excepţia numerelor de înmatriculare ale camionului”, a declarat Boiko Borisov.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI