09 dec. 2020 | 16:38

Cine nu trebuie să își facă vaccinul anti-covid-19. Atenție la aceste probleme comune

Sănătate
Cine nu trebuie să își facă vaccinul anti-covid-19. Atenție la aceste probleme comune
Primele situații grave, după vaccinare

În Marea Britanie a început campania de vaccinare anti-covid, folosindu-se de vaccinul celor de la Pfizer. Numai că au început să apară problemele la anumite categorii de persoane cu diferite afecțiuni. Presa britanică a relatat despre aceste efecte secundare și nu sună bine deloc.

Primele situații grave, după vaccinare

Campania de vaccinare anti-covid este în plină desfășurare pe teritoriul Marii Brianii. Autoritățile de reglementare au dat undă verde vaccinului Pfizer, dar conform celor de la TheSun, au început să apară probleme care nu au fost luate în calcul până acum.  Cei care au dezvoltat simptome au un istoric semnificativ de reacții alergice, spun oficialii NHS.

Se estimează că 10 până la 40% din populație are alergie, potrivit Allergy UK. Cu toate acestea, majoritatea acestora nu vor fi severe. Peste 200.000 de persoane din Marea Britanie, inclusiv copii, au alergii severe care le impun să poarte EpiPen, potrivit Institutului Național de Sănătate și Excelență Clinică.

Unele dintre cele mai frecvente alergii, potrivit NHS, se referă la alimente cum ar fi nucile, fructele, crustaceele, ouăle și laptele de vacă, precum și medicamentele, cum ar fi ibuprofenul și antibioticele, cum ar fi penicilina.

Persoanele cu ”alergii semnificative” nu au acces la vaccinare

Orice persoană cu antecedente de reacții alergice semnificative nu ar trebui să primească vaccinul Pfizer / BioNtech, spun cei de la NHS. Conform publicației britanice, persoanele cu ”alergii semnificative” nu vor avea acees la vaccinare cu produsul celor de la Pfizer.

Lucrătorii din domeniul sănătății au dezvoltat simptome la scurt timp după vaccinare, relatează presa britanică. Oficialii au confirmat că membrii personalului se recuperează și toate instituțiile implicate în programul de vaccinare au fost informate.

Cei doi membri NHS s-au numărat printre mii de britanici care au devenit ieri primii oameni din lume care au primit vaccinul Pfizer.

”Semnificativ  înseamnă că o persoană a suferit anafilaxie. O reacție care poate pune viața în pericol. O reacție care poate provoca dificultăți de respirație, confuzie, vărsături sau colaps, sau trebuie să poarte un EpiPen.

Instalațiile de resuscitare ar trebui să fie disponibile în orice moment pentru vaccinare. MHRA a recomandat, pe bază de precauție, că persoanele cu antecedente semnificative de reacții alergice nu primesc această vaccinare. ” spune comunicatul NHS.

Recomandarea vine după ce două persoane cu antecedente de reacții alergice semnificative au răspuns ieri negativ la vaccin. Pfizer a declarat că studiul a înscris până în prezent peste 44.000 de participanți. Dintre aceștia, peste 42.000 au primit o a doua vaccinare.

Conform protocolului studiului clinic Pfizer, oamenii nu au fost înscriși în studiu dacă au avut „istoric de reacție adversă severă asociată cu un vaccin și / sau reacție alergică severă (de exemplu, anafilaxie) la orice componentă a intervenției (studiilor)”. Nu este clar dacă au fost incluse persoanele cu alergii severe legate de medicamente sau alimente.

Monitorizarea efectelor secundare

Vaccinul utilizează tehnologia ARNm care nu a mai fost aprobată pentru utilizare. Cu toate acestea, există de ani de zile și a fost testată la om pentru cel puțin patru boli infecțioase.

Dr. Raine a declarat Comitetului științei și tehnologiei Commons că au fost făcute planuri atente pentru „vigilența în timp real” la monitorizarea efectelor secundare după vaccinare. Orice actualizare a sfaturilor pentru pacienți va fi comunicată „imediat”.

Ieri a fost supranumită Ziua V, deoarece primii oameni din lume au primit vaccinul Covid într-un pas masiv către eradicarea bolii. Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani, a primit prima doză în Coventry imediat după ora 6.30.

Astfel s-a marcat începutul unei lansări pe etape a vaccinului NHS către persoanele în vârstă. În aceeași etapă sunt incluși personalul medical și lucrătorii de îngrijire la domiciliu.

Medicii de familie urmează să înceapă rezervările pentru vaccinul Covid în câteva zile. În tot acest timp Marea Britanie se pregătește pentru sosirea cu încă un milion de doze.

Alte două loturi de vaccin vor fi livrate atât săptămâna viitoare, cât și săptămâna următoare, în plus față de primele 800.000 de doze. Acest lucru înseamnă că NHS ar trebui să aibă acum patru milioane de doze de vaccin înainte de Crăciun.

PlaySport
Cât te costă să petreci Paștele la hotelul lui George Copos din Eforie Nord? Suma uriașă pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru un apartament
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
EVZ.ro
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Cătălin Botezatu este într-o formă de invidiat! „Nu mă distrez și am un regim de viață ok!”
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Ce a putut să le spună Mirel Dragomir părinților după ce i-a luat viața tinerei Andreea Morega. Detalii incredibile din arest
Redactia.ro
Ofertă de ȘASE milioane de euro! Gigi Becali a dat răspunsul pe loc: ”Cu Dumnezeu nu negociezi”
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în rând cu Europa
Capital.ro
Marmelada de lămâie, un dulce fin și aromat. Are un gust divin și se prepară ușor
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
Vești PROASTE de la CASA de PENSII! NU se mai dau PENSIILE MAJORATE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro