Află, din rândurile de mai jos, cine nu trebuie să bea apă cu lămâie. Este un ritual ce a câștigat foarte mulți adepți, în ultima perioadă, și care promite efecte spectaculoase pentru perioadele în care ținem dietă și vrem să dăm jos câteva kilograme. Este o combinație despre care se spune că oferă și pielii un aspect plăcut, dar nu este recomandat oricui.
Internetul nu duce lipsă de trucuri și recomandări, rețete și sfaturi pentru înfrumusețare și pentru eliminarea kilogramelor nedorite.
În ultimul timp, tot mai multe persoane au început să bea apă cu lămâie. Această combinație este prezentată ca un elixir atotputernic, putând să ajute la pierderea în greutate, ar preveni apariția unor boli, crește hidratarea organismului, îmbunătățește starea de spirit, întărește sistemul imunitar și ar oferi tenului un aspect strălucitor.
Consumul de apă cu lămâie este recomandat mai ales în dietele alcaline, care susține că un consum de alimente alcalinizate echilibrează nivelul pH-ului, prevenind astfel apariția și dezvoltarea anumitor afecțiuni.
„În ciuda pH-ului său scăzut, sucul de lămâie este considerat alcalin. După ce este metabolizat, lasă o urmă alcalină în organism”, explică dieteticianul Lauren O’Connor, proprietarul Nutri Savvy Health și autorul cărții The Healthy Alkaline Diet Guide.
Trebuie precizat că nu există nicio dovadă științifică concludentă care să confirme această teorie.
Te-ar putea interesa și: Dieta de urgență. Cum slăbești cel puțin 3 kilograme în timp record, ce spun nutriționiștii
Cu toate astea, există beneficii clare ale acestui obicei: consumi lichide și îți asiguri o parte din doza zilnică recomandată de vitamina C.
Nu este însă recomandat oricui. Consumul regulat de apă cu lămâie nu este potrivit pentru persoanele care suferă de reflux acid.
În plus, trebuie ținut cont de faptul că orice băutură acidă poate uza, în timp smalțul dinților, ceea ce va crește sensibilitatea dentară și predispune la apariția cariilor.
„Orice băutură acidă, cum ar fi apa cu lămâie, va uza smalțul dinților în timp”, explică Jack Hirschfeld, instructor clinic la Școala de Medicină Dentară a Colegiului de Medicină Osteopatică Lake Erie.
Te-ar putea interesa și: A pus zeamă de lămâie în cartofii fierţi. E trucul folosit de mai toţi bucătarii, vei face şi tu aşa