Cine nu se întoarce de mâine la școală. E oficial pentru unele clase din România

Cine nu se întoarce de mâine la școală. E oficial pentru unele clase din România
Cine nu se va mai întoarce de miecuri la școală?

Anunț de interes pentru părinți și elevi! Cine NU se va întoarce de mâine la școală? Autoritățile au decis ce vor face unele dintre clasele din România. Iată comunicatul oficial și motivația acestei decizii pripite!

Unele clase din România nu se vor mai întoarce de mâine la școală

Comitetul pentru Situații de Urgență vine cu o nouă decizie de ultimă oră pentru părinți și elevi. Sursa citată a analizat evoluția cazurilor de COVID-19 din școli, iar în urma acestei retrospectivei noi au decis închiderea a trei clase de la o unitate de învățământ. Elevii nu vor mai reveni la școală și vor aborda opțiunea celor mai multe universități și a câtorva școli – lecțiile online. Evoluția cazurilor de infectare în rândul elevilor este atent observată de cei din cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud. După ultimele date, elevii a trei clase vor intra în scenariul roșu care înseamnă părăsirea instituției și școala acasă.

Anunț pentru elevi: Scenariul galben și roșu intră în scenă

De asemenea, în scenariul acesta vor intra două grupe de preșcolari care vor urma să învețe prin rotație, acasă și la grădiniță, s-a decis în ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de urgență Bistrița-Năsăud. În baza Ordinului comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății – privind organizarea activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și avizelor primite până în acest moment de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud pentru hotărârile consiliilor de administrație ale școlilor, s-au actualizat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud.

Câteva clase intră în scenariul roșu și galben, în urma analizei
Câteva clase intră în scenariul roșu și galben, în urma analizei Comitetului pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud.

Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 27/25.09.2020

Scenariul galben:
Școala Gimnazială Nușeni – învățământ preșcolar: grupa mijlocie și grupa mare.

Scenariul roșu:

-Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița – clasa a IV-a C;
-Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița – clasa a VII-a A;
-Liceul Tehnologic Agricol Beclean – clasa a XI-a D.

„Având în vedere prevederile Ordinului comun nr 5487/1494/2020, în urma confirmării pozitive cu COVID-19 a nouă elevi, două unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă şi unitate şcolară. Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respectiv de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi”
DSP

Urmăriți Playtech.ro și pe