Stare de alertă într-un liceu de top din București. Elevi, uitați în clasă cu lampa UV pentru dezinfecție aprinsă. Ce simptome au

Stare de alertă într-un liceu de top din București. Elevi, uitați în clasă cu lampa UV pentru dezinfecție aprinsă. Ce simptome au
Stare de alertă într-un liceu de top din București. Elevi, uitați în clasă cu lampa UV pentru dezinfecție aprinsă. Ce simptome au Sursă poză: reginamaria.ro

În plină pandemie de COVID-19, un liceu celebru din Capitală se află într-o situație extrem de gravă, după ce personalul instituției a lăsat lampa UV cu care dezinfecta clasele aprinsă. În loc de 15 minute, cât ar fi fost normal să funcționeze, elevii au stat timp de trei ore în acea încăpere cu efecte nocive pentru sănătate. Imediat după incident, adolescenții au început să aibă dureri de ochi.

Cine este de vină

Acuzații grave li se aduc responsabililor liceului, care au uitat să închidă la timp lampele UV. Cei care, din păcate, suportă efecteled sunt elevii. Incidentul a avut loc pe data de 22 septembrie, atunci când o lampă UV pentru dezinfectare a fost uitată aprinsă, acolo unde elevii clasei a VII-a își desfășurau orele de curs.

Stare de alertă într-un liceu de top din București. Elevi, uitați în clasă cu lampa UV pentru dezinfecție aprinsă. Ce simptome au

Din păcate, aceștia nu au realizat ce se întâmplă, dar mai târziu au început să acuze dureri de ochi, roșeață și vedere în ceață. La aflarea celor petrecute, părinții au început să dicute pe un grup de WhatsApp, iar ulterior s-au adresat direcțiunii.

”Bună seara. Voiam să știu dacă și alți copii au experimentat simptome în urma expunerii de azi la lampa UV. Alexandra a avut toată ziua ochii umflați, roșii, mi a spus de câteva ori că vede în ceață și că are senzație de nisip în ochi. Nu îmi dau seama dacă trebuie să mă îngrijorez sau nu.”, a scris un părinte pe WhatsApp, potrivit Libertatea.ro.

Ce a răspuns directoarea

Îngrijorată de cele petrecute și de reacțiile copiilor, directoarea institutului a recunoscut eroarea petrecută în liceul pe care îl conduce, transmițând un mesaj regretabil către părinții elevilor direct afectați. Aceasta a mai mărturisit că vinovată pentru această neregulă este femeia de serviciu care ar fi trebuit să lase lampa doar 15 minute.

„Bună seara tuturor. Astăzi dimineața, dintr-o omisiune – de neacceptat – a celui care avea ca răspundere sa supravegheze lampa UV, aceasta a rămas deschisă după venirea copiilor.

Aceasta, cum știți și d-voastră, se folosește în absenta cuiva în cameră. În aceste condiții, copiii au avut de suferit. Personal, regret mai mult decât va puteți imagina, acest incident. Rugămintea este să consultați și un oftalmolog și, în funcție de recomandarea acestuia, sa aplicați tratamentul care se impune.

Voi supraveghea personal folosirea lămpii în viitor. Ca și pe d-voastră, sănătatea și starea de bine a copiilor mă interesează în primul rând. Încă o dată, regret nespus cele întâmplate. Dacă aveți întrebări, va stau la dispoziție. Toate cele bune și gânduri dragi copiilor”, a declarat directoarea, potrivit libertatea.ro.

Urmăriți Playtech.ro și pe