Cine intervine după demisia șocantă a lui Mirel Rădoi: ”Lasă-l, mă, nene, să plece!”

Cine intervine după demisia șocantă a lui Mirel Rădoi: ”Lasă-l, mă, nene, să plece!”
Cine intervine după demisia șocantă a lui Mirel Rădoi

Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională după meciurile ce se vor disputa în luna noiembrie, cu Islanda și Liechtenstein. Astfel, selecționerul o să ajungă la finalul contractului și nu dorește să continue la FRF.

Cine intervine după demisia șocantă a lui Mirel Rădoi

Dumitru Dragomir, cel care l-a propus pe Victor Pițurcă pentru postul de selecționer dacă România o să se califice la baraj, a analizat situația lui Mirel Rădoi.

„Dacă așa e contractul… cine a făcut contractul a greșit. E opțiunea lui Rădoi. Părerea mea este că, dacă el așa vrea, nu e nimic de făcut, să-l lăsăm să-și termine contractul. Federația, normal ar trebui să încerce să dea opiniei publice un răspuns, să încerce să-l convingă pe domnul Rădoi să continue, dacă merită. Dacă nu merită, să-i dea drumul. Este omenește, măi, oameni buni!

Își termină contractul și nu vrea să stea? Lasă-l, mă, nene, să plece, mă! Ce să ai cu el? Îi mulțumești, îi dai o primă și îl lași să plece.

Dacă îl dădeau afară, cum era? A început campania foarte prost, fie vorba între noi. A avut performanțe la echipa U21. Federația l-a pus la națională în urma unor rezultate de la tineret, că altfel nu-l punea, că nu avea nici licența PRO.

El a început campania prost, după un insucces total. A schimbat peste 60 de jucători, văd că s-a oprit la 15-16, foarte bine, așa trebuia să facă de mult”, a spus Dumitru Dragomir, la PRO X.

De menționat este că după victoria cu Armenia și înfrângerea Macedoniei de Nord în fața Germaniei, cu scorul 0-4, România a ajuns pe locul doi în Grupa J, la numai un punct distanță de urmăritoare. Naționala României nu își permit pași greșiți în noiembrie, atunci când va întâlni Islanda (acasă) și Liechtenstein (deplasare).

Program naționala României în luna noiembrie:

România – Islanda (11 noiembrie, 21:45, PRO TV)

Liechtenstein – România (14 noiembrie, 19:00, PRO TV)

Clasamentul Grupei J:

1. Germania 21p

2. România 13p

3. Macedonia de Nord 12p

4. Armenia 12p

5. Islanda 8p

6. Liechtenstein 1p

După meciul retur cu Armenia, Mirel Rădoi a spus că dorește să plece de la echipa națională.

„E momentul ca acest ciclu să se termine. Trebuie să vină altcineva și să preia această echipă.  Sunt tânăr, mă frământă că nu pot antrena zilnic. Sper ca la finalul acestor meciuri, să fie cu două victorii, și să ne despărțim frumos.

Nu știu cât va dura pauza. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță știau decizia mea. Așa a fost înțelegerea. Nu poate fi prelungit contractul fără voia mea. Poate să facă un contract și pentru următorii patru ani, lucrurile sunt clare!

(..) Acum vreți să mai rămân la echipa națională încă doi ani. Reacționăm numai în funcție de rezultat? Nu are rost să mai discutăm. Dacă am spus că a fost așa, așa e. Din luna noiembrie echipa națională trebuie să își găsească antrenor.

Indiferent ce se întâmplă. Și dacă o să fim pe primul loc eu nu o să mai fiu. Am spus foarte clar. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Să aduceți pe cine vreți dumneavoastră. ”, a declarat Mirel Rădoi.

Urmăriți Playtech.ro și pe