Cine este Vasile Florin Cîțu. Ce studii are și ce posturi a ocupat până în prezent. A fost dat afară din ING

Cine este Florin Cîțu sursa foto: www.podul.ro

47 de ani, ministru al Finanțelor, vehement anti-PSD. Senator din 2016. Masterat în economie al Iowa State University  (2002) și doctorand al aceleiași universități. Fost economist al Băncii Naționale a Noii Zeelande și în cadrul Băncii Europene de Investiții. Economist-șef în ING Bank (2006-2007) și șef al departamentului Piețe Financiare. Consultant și analist economic.

Măsurile mai degrabă cuminți pe care le-a luat Cîțu

Membru în mai multe comisii pentru muncă și protecție socială, membru și vice-președinte al Comisiei pentru Buget Finanțe, activitate bancară și piață de capital. Mai degrabă prudent în politicile fiscale abordate în calitate de ministru de Finanțe, Cîțu a păstrat multe dintre măsurile populiste luate de PSD, de teamă să u aducă partidului său un deficit de imagine.

În calitate de ministru de Finanțe, Cîțu și-a asumat construirea bugetului pe un deficit bugetar de 3,6^, peste ținta de 3% asumată de România prin tratatele UE. S-a remarcat prin gestul curajos de a fi tăiat din bugetul pe 2020 cea mai mare parte din bugetul PNDL 2 – programul de dezvoltare locală destinat baronilor locali, indifferent de partid.

A spus că pensile ar fi trebuit mărite cu 40% încă de la începutul acestui an, nu de la 1 septembrie, cum lăsaseră cu limbă de moarte cei de la PSD.

Lovitură pentru bugetari. Val de concedieri înainte de Crăciun. Care sunt criteriile

A fost dat afară de la ING

„Am fost înștiințat ieri că sunt concediat. Nu știu dacă acest lucru are legătură cu episodul celebru din 2008 (atac speculative împotriva leului, în urma căruia mulți trezorieri șefi au fost obligați să părăsească băncile pentru care lucrau), dar nu cred că acesta e motivul. Am decis să acționez banca în judecată și sper să câștig”, declara Cîțu pentru HotNews.ro.

Cîțu a venit în ING la începutul lui 2006 și a pus bazele echipei de cercetare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI