Câți bani câștigă lunar ministrul de Finanțe Florin Cîțu. Un senator are un salariu mai mare

Câți bani câștigă lunar ministrul de Finanțe Florin Cîțu. Un senator are un salariu mai mare
Este oficial! Florin Cîțu a renunțat la funcția de premier. Reacții tranșante pe scena politică. Ce se întâmplă cu guvernul

Pe 4 noiembrie 2019 a preluat mandatul de ministru în cadrul Ministerului Finanțelor Publice și s-a remarcat prin conflictul deschis cu fostul ministru de la Finanțe, Eugen Teodorovici. Câți bani câștigă lunar?

Câți bani câștigă lunar ministrul de Finanțe Florin Cîțu?

Florin Cîțu a devenit finanțistul liberalilor și s-a înscris în partid o dată cu intrarea în Parlament, în 2016. Pentru relația cu cei de la PSD, oficialul a și primit aviz negativ la audierile pentru postul de ministru în Parlament. Tot ”pe negativ” a fost și schimbul de replici dintre el și fostul ministru al Finanțelor Publice, Teodorovici. Cîțu l-a acuzat pe cel din urmă că, prin numirea sa în board-ul Băncii Internaționale de Investiții a Rusiei, banca are statut privilegiat, nu plătește impozite și nu e reglementată de BNR. În replică, Teodorovici a declarat că banca respectivă nu plătește taxe în România pentru că nu are sediul ei.

Câți bani câștigă lunar ministrul de Finanțe Florin Cîțu. Un senator are un salariu mai mare
Florin Vasile Citu

„E o persoană care ar trebui interzisă în spațiul public. A fost dată afară din bănci, interzis de BNR pentru că a speculat pe leu”, a spus Teodorovici despre Cîțu.

De altfel, social-democratul nu s-a oprit aici și l-a jignit pe actualul ministru de Finanțe, numindu-l ”chiparos”, ”urât” și ”prost”.

”Mi-a scăzut salariul, să știți, de la Senat aici”

Tot despre bani, însă nu atât de mulți precum mai sus, este vorba și acum. Ministrul Finanțelor a dezvăluit, sâmbătă, la Digi 24, ce salariu încasează, subliind că din fotoliul de la minister câștigă mai puțin decât o făcea ca senator. Ministrul a explicat că încearcă să țină cheltuielile de la buget sub control, așa că și-a limitat singur câștigul lunar. Astfel, s-a ajuns la suma de 12.000 de lei lunar, mai puțin decât încasa ca senator.

„Mi-am limitat salariul, este 12.000 lei. Mi-a scăzut salariul, să ştiţi, de la Senat aici. Nu doar l-am îngheţat, mi-a şi scăzut. Este vorba de faptul că, da, încercăm şi prin acest mod de a ţine cheltuielile sub control. Mai este ceva aici. Venim de la un deficit de 4% anul trecut. Întrebarea este cât apeşi de tare frâna. Eu nu vreau ca politica fiscală din România să fie încă o sursă de frână în economie”, a spus Cîțu, sâmbătă, la Digi 24.

„Restructurarea a început prin faptul că Guvernul are 16 ministere, în loc de 27 câte avea înainte, acesta e primul pas. Acum ştiţi că fiecare minister va avea o ordonanţă de reorganizare prin care se va schimba în interior”, a mai spus ministrul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI