29 oct. 2021 | 08:31

Cine este urmărit penal în cazul incendiului de la Spitalul de Urgență Piatra Neamț. 10 pacienți au murit

News
Cine este urmărit penal în cazul incendiului de la Spitalul de Urgență Piatra Neamț. 10 pacienți au murit
Procurorii au demarat procedura de acuzare în cazu incendiului de la Spitalul de Urgență Piatra Neamț

Ne apropiem de data la care la Piatra Neamț, în urmă cu un an, mureau 10 pacienți. Drama de atunci era generată de un incendiu devastator. Flăcările au cuprins mai multe saloane ale spitalului. La aproape un an, procurorii au demarat dosarele penale în acest caz. Dosarele penale au fost deschise pentru cel puțin 8 angajați de la Spitalul de Urgență Piatra Neamț.

Drama de la Spitalul de Urgență Piatra Neamț

De la izbucnirea pandemiei în martie 2020, incidentele incendiilor de spitale în România au provocat moartea unui număr de pacienți infecați cu covid-19. Pe 14 noiembrie 2020 un incendiu a izbugnit în Spitalul de Ugență Piatra Neamț, pe secțiile de terapie intensivă. Devastatorul incendiu avea să lase în urma sa un bilanț tragic. Au decedat atunci 10 persoane.

În afară de decesul celor 10 persoane, alte patru persoane au fost rănite, inclusiv doi medici. Autoritățile au indicat că incendiul a început cel mai probabil cu un scurtcircuit la un echipament electric.

Pompierii declarau imediat după stingerea incendiului că, probabil, un ventilator mecanic ar fi fost de vină. Din păcate incendiul s-a extins rapid din cauza nivelului ridicat de oxigen din încăperea care a fost folosită pentru intubarea pacienților.

Procurorii au demarat procedura de acuzare pentru 8 angajați ai spitalului

La un an aproape de la tragicul eveniment, se pare că nu am învățat nimic. Recent a mai avut loc un nou incendiu, de data asta la Constanța. Aici, tot un spital a fost scena unor imagini de groază, care a lăsat în urma sa, nu mai puțin de 12 decese.

În cazul dramei de la Piatra Neamț, procurorii au deschis dosarele penale. Sursele judiciare spun că 6 dintre managerii spitalului au deschise dosare penale. Aceleași surse spun și că două asistente au fost găsite vinovate pentru declanșarea incendiului din Spitalul de Urgență Piatra Neamț.

Cei șase manageri, care au condus unitatea în diferite perioade, au fost găsiți vinovați pentru încălcarea unor norme și pentru faptul că nu au luat măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă. Acuzațiile aduse de procurori sunt de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă în formă calificată.

În aceeași situație sunt și două asistente de la Spitalul de Urgență Piatra Neamț. Procurorii au deschis dosarele penale cu acuzații de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă în formă calificată și nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

În urma investigațiilor s-a ajuns a la concluzia că incendiul ar fi fost declanșat de la o lumânare ce se afla într-unul din saloanele de terpaie intensivă. Cercetările spun că lumânarea a fost sursa incendiului din salonului 240 ATI din Spitalul de Urgență Piatra Neamț.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o arteră de vis
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Capital.ro
Sâmbăta Mare, tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să facă neapărat credincioșii în această zi
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro