Cine este Patricia Țig, noua Simona Halep a României. Salt impresionant în clasamentul WTA

de: Claudiu Surmei
25 07. 2019

Patricia Țig (24 de ani, locul 220 WTA) traversează o perioadă foarte bună a carierei. După ce la turneul BRD Bucharest Open a ajuns până în finală, unde a fost învinsă de Elena Rybakina cu 6-2, 6-0, românca s-a calificat în sferturile de finală la Jurmala și promite să continue ascensiunea în tenisul feminin.

Patricia Țig, noua Simona Halep a României

Simona Halep a ținut primele pagini ale ziarelor și a deschis știrile sportive în ultimle două săptămâni, în urma succesului de la Wimbledon (6-2, 6-2 cu Serena Williams), dar România are și alte jucătoare de tenis experimentate sau care au un mare potențial și vin tare din urmă. Printre ele se numără și Patricia Țig, o jucătoare de 24 de ani, care după victoria împotriva Anhelinei Kalinina a urcat 44 de poziții în ierarhia WTA și a ajuns pe locul 220. Patricia nu a obținut încă niciun trofeu WTA până în prezent, dar ultimele rezultate demonstrează că sportiva joacă tot mai bine și se pregtește de marile succese.

Patricia Țig (n. , Caransebeș, România) a ajuns în prima sa finală WTA în 2015, la Baku, unde a pierdut în 3 seturi în fața rusoaicei Margarita Gasparyan. În 2016, a ajuns în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, unde a fost eliminată de Samantha Stosur. După o perioadă în care a stat departe de teren din cauza unei accidentări, a revenit la turneul WTA Quebec City și a pierdut în primul tur. Apoi, la Seul, a ajuns în semifinale și a fost eliminată de Lara Arruabarrena.

Anul acesta, Patricia a jucat finala turneului BRD Bucharet Open, meci pierdut în fața Anhelinei Kalinina. Ulterior, românca s-a calificat în sferturile de finală la Jurmala și încearcă să ajungă cât mai sus și să câștige primul trofeu WTA din carieră. Patricia Țig a câștigat până acum din tenis 642.661 de dolari, dintre care 39.539 doar în 2019.