Pentru că tot s-au aflat în perioada de negocieri, PSD și PNL au decis să-și împartă și conducerea celor două instituții media publice, TVR și Societatea Română de Radiodifuziune. Așa se face că din partea PNL la TVR a fost propus jurnalistul Dan Turturică, iar din partea PSD propunerea pentru SRR era fostul director al Operei Române, Răzvan Ioan Dincă. Astăzi cei doi au fost aleși fără probleme printr-un vot secret cu bile.
Numele jurnalistului Dan Turturică nu este al unui necunoscut în media românească. Cu un master în Mass Comunicații la Universitatea California, Dan Turturică a devenit el însuși subiect de presă, după ce-și dădea demisia din funcția de redactor-șef al cotidianului „Evenimentul Zilei”, în 2005, ulterior fiind urmat de nu mai puțin de 80 de jurnaliști ca simbol al solidarității față de fostul redactor-șef.
În septembrie 2005, jurnaliști de la popularul cotidian bucureștean „Evenimentul Zilei” au protestat față de eforturile companiei-mamă elvețiene, grupul Ringier, de a atenua criticile guvernului. Ringier a ordonat ziarului să își atenueze materialele publicate, dar a susținut că a pus în aplicare doar schimbări organizaționale. Editorul ziarului, Dan Turturică, a părăsit ziarul la sfârșitul acelei luni. Într-o declarație, Ringier a declarat că editorul a plecat pe cale amiabilă din cauza unor divergențe cu compania cu privire la modul de restructurare și modernizare a ziarului.
Diplomații occidentali au speculat că acesta a fost forțat să demisioneze deoarece rubricile sale zilnice criticau aspru autoritățile, potrivit The Associated Press. Cu toate acestea, editorul nu făcuse nicio declarație publică pe această temă până la sfârșitul anului și a continuat să scrie editoriale săptămânale pentru Evenimentul Zilei. Potrivit Agenției de Monitorizare a Presei, grupul de supraveghere a presei, editorialele sale au rămas la fel de usturătoare ca înainte de demisie.
După plecarea de la EV, a lucrat din 2006 și până în 2015 la „România Liberă”, ulterior pleacă la digi24.ro, unde este redactorul-șef al site-ului până în 2019. Cât despre televiziune, are la activ câte emisiuni, în calitate de producător și realizator, atât la TVR, unde modera talk-show-ul „Prim Plan”, dar și la Prima TV și Realitatea TV. Dan Turturică a fost ales la șefia Televizunii publice cu 249 voturi pentru şi 89 voturi contra.
”În urmă cu câteva minute, Parlamentul m-a numit Președinte-Director General al TVR. Mai mult decât rezultatul votului din plen, m-a bucurat rezultatul votului din Comisiile reunite de Cultură, care a înaintat propunerea. Niciun vot împotrivă. Mă face să sper că se poate face treabă deasupra tensiunilor politice. Știu că va fi greu, dar nu imposibil!”, a scris Dan Turturică pe Facebook.
Răzvan Ioan Dincă, propunerea PSD la șefia SRR, nici el nu este un nume necunoscut opiniei publice. În urma cu 6 ani numele lui intra în atenția opiniei publice, după ce procurorii decideau deschiderea unui dosar penal pe numele lui Răzvan Ioan Dincă, pe atunci directorul Operei Române.
Dincă, alături de alte persoane, era acuzat de delapidare și infracţiuni de abuz în serviciu şi fals în declaraţii. În urma acelor anchete se constata că acesta adusese un prejudiciu statului în valoare de 193,000 lei între 2013 și 2014, prin diferitele contracte semnate ilegal. Este găsit vinovat și condamnat la 6 ani de închisoare, dar în 2018, după ce atacă în instanță decizia, Răzvan Ioan Dincă este achitat printr-o decizie a Curții de Apel București.
Astăzi, la 3 ani de la achitare, Răzvan Ioan Dincă a devenit noul șef la Societății Române de Radiodifuziune, fiind votat cu 250 de voturi pentru şi 94 împotrivă.
PNL – 4 membri
Mihai Firica – membru titular
Radu Carp – mebru titular
Gheorghe Croitoru – supleant
Sergiu Zeres- supleant
PSD – 4 membri
Georgică Severin – membru titular
Lucian Ghimiși – membru titular
Elena Anca Dindirică – membru titular
Radu-Alexandru Vițeanu – membru supleant
USR – 2 membri
Valentin-Andrei Enescu – membru titular
Alexandru Gabriel Gherghescu – membru supleant
UDMR – 2 membri
Hajnalka Nagy-Debreczeni – membru titular
Aliz-Timea Anderco – membru supleant
PNL – 4 membri
Radu F Alexandru – membru titular
Alexandra Bogdan- membru titular
Mihai Moga- supleant
Victor Cernea- supleant
PSD – 4 membri
Ruxandra Ileana Săraru – membru titular
Radu-Bogdan Herjeu – membru titular
Răzvan-Ioan Dinca – membru titular
Mircea Pospai – membru supleant
USR – 2 membri
Liviu Cătălin Popescu – membru titular
Gabriel George Basarabescu – membru supleant
UDMR – 2 membri
Annamaria Bodoczi – membru titular
Brigitta-Eva Zahoranszki – membru supleant