CNA a rămas fără șef încă din luna decembrie a anului precedent, după ce mandatul Laurei Georgescu a ajuns la final. Așadar, instituția a fost obligată să aleagă un președinte, iar Monica Gubernat a fost, din punctul de vedete al membrilor, cea mai bună decizie.
Monica Gubernat, liderul propus al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), a fost decis astăzi în plenul Parlamentului. Noua șefă CNA a fost validată cu 230 de voturi ”pentru” și 96 ”împotrivă”. De menționat este că Gubernat este la al doilea mandat de șase ani în CNA, la propunerea PSD. După ce CNA a rămas fără președinte, din luna decembrie a anului 2018, când mandatul Laurei Georgescu s-a terminat, Consiliul s-a reunit pentru a alege un altul, la finalul lunii martie.
Pentru această funcție s-a depus o singură candidatură, Monica Gubernat a fost aleasă prin vot secret din cei 11 membri ai forului audiovizual. De asemenea, de menționat este și că structura Consiliului Național al Audiovizualului s-a schimbat, în luna decembrie a anului trecut. Astfel, șapte membri au primit mandate noi, care se întind pe o perioadă de șase ani.
Potrivit site-ului CNA, Gubernat este doctorand al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative în domeniul comunicării publice. Noul președinte al instituției este licențiat în științe politice, în anul 2000, și comunicare și relații publice, în 2002.
A fost consilier în cadrul Parlamentului României și a avut ca atribuții: monitorizarea presei scrise și audiovizuale, însoțite de formularea unor reacții rapide și elaborarea documentelor pentru desfășurarea activității liderilor grupurilor parlamentare, anume activitatea în Comitetul șefilor grupurilor parlamentare în concordanță cu prevederile Constituției și ale Regulamentului Camerei Deputaților. De asemenea, a făcut parte din echipa tehnică de campanie a PSD în anii 2000 și 2004 și a lucrat în administrația publică centrală, Ministerul Turismului.