Cine este Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL la Primăria Capitalei. Ce avere are și ce a studiat

Militant activ pentru București, Nicușor Dan crede în schimbarea la față a Capitalei sursa foto: ziare.com

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a anunțat că-l susține pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei, chiar dacă acesta nu este înscris în partid. Astfel, liderul formațiunii liberale speră că și alte partide vor dori să susțină această variantă.

„Într-un fel, am făcut un sacrificiu”

Anunțul a fost făcut de liberal astăzi, în contextul unei conferințe de presă organizate la sediul partidului. Orban a spus că nu i-a cerut lui Nicușor Dan să se înscrie în partid, tocmai pentru ca și alte partide să-și poată exprima susținerea. „În 2016, bucureștenii, din păcate, au luat o decizie care a dus Bucureștiul în pragul falimentului, care a făcut praf Bucureștiul și a creat multe alte probleme pentru bucureșteni. Nu exclud niciun fel de colaborare cu partenerii noștri„, a adăugat Orban.

Acesta a precizat că e convins de faptul că orice alt candidat al PNL are potențial uriaș de a câștiga Primăria Capitalei, dar că nu știe în ce măsură are șanse cu susținerea din partea PSD. El a spus că a ajuns la aceste concluzii în urma unei cercetări sociologice.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut cu Nicuşor Dan, mai multe discuţii care au vizat problematica Bucureştiului şi rezolvarea marilor probleme, am luat decizia de a-l propune ca şi candidat susţinut de PNL la Primăria Capitalei. În zilele următoare, voi susţine această propunere în faţa PNL Bucureşti, a Biroului Executiv PNL” (Ludovic Orban)

Ludovic Orban crede în candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei și spune că, „într-un fel, au făcut un sacrificiu” susținând un candidat din exteriorul partidului.

Militant activ pentru București, Nicușor Dan crede în schimbarea la față a Capitalei sursa foto: ziare.com
Ce avere are Nicușor Dan

Cine este Nicușor Dan

Nicușor Dan e fondator și fost președinte al Uniunii Salvați România. În iunie 2012, a candidat la Primăria Capitalei pentru funcția de primar general și la alegerile locale din 2016.
S-a remarcat în campania electorală insistând pe ideea de a crea un București „în care să ne placă să trăim”.
A fondat Școala Superioară București, o instituție științifică având ca scop mentoratul celor mai buni studenți români. La alegerile din 2016 a obținut locul al doilea în cursa pentru postul de primar, cu un procent de 30,5% și a fost ales consilier general al Bucureștiului.

De profesie matematician, s-a remarcat prin atitudinea civică. S-a întors în România după ce și-a dat doctoratul în matematică în Franța.

Declarația de avere: conduce un Citroen din ’86

În Declarația de Avere, Nicușor Dan figurează cu un teren intravilan în zona Brașov – Predeal, o mașină marca Citroen din 1986. Are două credite care, însumate, nu fac 100.000 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI