Cine este Niculae Bădălău. De ce se cere excluderea sa din PSD

Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu, a atras atenția printr-o serie de declarații controversate, lansate de curând și la adresa românilor din Diaspora. Spusele publice ale acestuia par să fi venit la pachet cu cerința de excludere, din rândul social-democraților. În vârstă de 58 de ani, senatorul PSD de Giurgiu a stârnit revolta, după declarațiile oferite în urrmă cu o săptămână, în cadrul unei conferințe de presă.

Cine este Niculae Bădălău și de ce se cere excluderea sa din PSD

Niculae Bădălău a vorbit mult prea liber despre faptul că i se pare „o nebunie” să fie mărit numărul de parlamentari de Diaspora. Potrivit acestuia, în străinătate locuiesc 700.000 de români, restul de peste câteva milioane de locuitori fiind reprezentați de „fetele alea de le duc ăştia”.

„În afara faptului că e o discriminare, dânşii să voteze trei zile şi noi una… Mie nu poate să mi se dea un drept şi altuia nu. Noi trebuie să găsim formele prin care şi dânşii… Acum e discuţia pe câte locuri dăm în Diaspora. Dacă vreţi să puneţi pe listă şi Diaspora, cine nu vă lasă? Azi au patru cu doi. Ei au 700.000 de oameni, avem, care au domiciliul, paşapoartele alea cu domiciliul, care-s legale, restul, până la trei, cinci milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fete alea de le duc ăştia, eu ştiu, nu ştiu, nu ilegal, da’…”, a susțint Niculae Bădălău, vineri, într-o conferință de presă, la Giurgiu, potrivit Mediafax.

Cine este Niculae Bădălău. De ce se cere excluderea sa din PSD
Niculae Bădălău a făcut declarații controversate la adresa românilor din Diaspora

În contextul declarațiilor scandaloase, a fost cerută excluderea lui Bădălău din PSD, de către filiala PSD Brașov. Cuvintele jignitoare despre românii care muncesc și trăiesc în străinătate au fost considerate deranjante și de către colegii din partid.

„România este una singură, suntem un singur popor, indiferent că suntem acasă sau peste hotare. Considerăm ca incalificabile declarațiile făcute de Nicolae Bădălău și nu susținem un astfel de limbaj la adresa cetățenilor români din străinătate. Ne disociem de aceste declarații și suntem convinși că opinia domnului Bădălău este singulară la nivelul PSD. În opinia noastră, toți cetățenii români din Diaspora sunt oameni onești, oameni care muncesc din greu pentru familiile lor. Ei trebuie să fie ajutați și motivați să se întoarcă în țară, însă prin măsuri concrete, nu prin declarații defăimătoare”, au transmis reprezentanții PSD Brașov, într-un comunicat de presă, sâmbătă.

Și deputatul PNL Ovidiu Raeţchi i-a solicitat lui Niculae Bădălău demisia din funcția de senator, la scurt timp de la declarațiile controversate ale acestuia.

„Senatorul PSD Niculae Bădălău, care a spus azi că 700 de mii de români din străinătate se află acolo legal, restul până la 3-5 milioane fiind -fetele alea de le duc ăştia-, a jignit într-un mod intolerabil, după tradiţia deja consacrată a PSD, românii de peste hotare. Bădălău nu se află la prima ofensă la adresa Diasporei şi este clar că nu merită să îi mai reprezinte pe români în calitatea sa de senator. Ii cer de urgenţă demisia din funcţie”, a transmis Ovidiu Raeţchi, pe contul său Facebook.

Ce avere are senatorul PSD de Giurgiu?

Alături de soția sa, Rodica, Niculae Bădălău deține cinci terenuri, dintre care patru în intravilan, în Bolintin Vale și București. În declarația de avere a acestuia mai este trecută o casă de vacanță de peste 400 mp în Ogrezeni, Giurgiu, parte din locuință fiind moștenită, cealaltă cumpărată. Dar și o casă de locuit de 863 mp, în Bolintin Vale. Senatorul PSD de Giurgiu mai deține și o motocicletă Yamaha, din anul 2006. Mai sunt stipulate și bijuterii de 25.000 de euro, dar și tablouri cu o valoare estimată la 12.000 de euro. Niculae Bădălău ar avea în conturi aproximativ 35 de mii de euro, 93 de mii de lei și 6.000 de dolari. În declarația de avere se mai arată că senatorul a împrumutat General Building International SRL cu suma de 204.700 lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI