Cine este Mircea Abrudean, noul secretar general adjunct al Guvernului. Ce apare în CV-ul lui

Cine este Mircea Abrudean, noul secretar general adjunct al Guvernului. Ce apare în CV-ul lui
Mircea Abrudean, moneda de schimb a liberalilor cu UDMR-ul

Noile mișcări de trupe la nivel de coaliție pun mari semne de întrebare. Zilele trecute, se afla de negocierea și împărțirea prefecturilor și schimbarea încadrării prefecților. Astăzi aflăm de noi schimbări în structura guvernului condus de liberalul Florin Cîțu. Printre cei mai proaspeți membri de guvern, se numără și Mircea Abrudean, adus tocmai de la Cluj.

Mircea Abrudean, moneda de schimb a liberalilor cu UDMR-ul

Pe 27 ianuarie, printr-o nouă Ordonanță de Urgență, noul guvern liberal condus de Florin Cîțu schimba statutul prefecților și subprefecților. Conform noii OUG prefecții și subprefecții devin demnitari ai statului. Ulterior aflăm și despre negocierile intense dintre PNL, USR și UDMR pentru posturile de prefecți și subprefecți din țară.

Astfel se face că, UDMR, oportunist ca de fiecare dată, să dea cea mai tare lovitură administrativă din ultimii ani. În urma negocierilor alianța minorităților maghiare câștigă Prefectura județului Cluj, de altfel râvnită de foarte mulți ani de UDMR, dar până acum nereușind acest lucru.

Până la negocierile pe ascuns, în funcția de de Prefect al județului Cluj era Mircea Abrudean. Domnia sa nu a apucat să se instaleze confortabil în fotoliul de Prefect la Cluj, că a și fost chemat la București de către colegul PNL-ist, premierul Florin Cîțu. Mircea Abrudean fusese numit în aeastă funcție în 13 decembrie 2019. Totul a fost decis, la negocierile dintre PNL, UDMR și USR și, ulterior, în ședința de guvern de ieri.

”Vă mulțumesc tuturor pentru colaborare și pentru sprijin și rămânem în contact pe mai departe! Felicitări pentru ce faceți și succes tuturor!”, scria Mircea Abrudean după aflarea veștii.

După eliberarea din funcția de Prefect, tot în ședința de ieri de la Palatul Victoria, Mircea Abrudean a fost numit Secretar adjunct al Guvernului, nu de alta, dar să nu fie lăst pe din-afară. În locul fostului de-acum, prefect, Mircea Abrudean, conform înțelegerii, a fost numit un tânăr, actualmente de 29 de ani, din partea UDMR, Tasnadi Szilard. Conform publicației MonitoruldeCluj, Tasnadi nu poate primi această funcție, decât în luna martie, când va împlini vârsta de 30 de ani necesară potrivit legii.

Personaj controversat în Cluj

Conform presei locale, Mircea Abrudean nu prea a fost cuminte. Presa relata că și-ar fi numit socrul în locul său ca administrator la mai multe firme. Firma în cauză, SIAB Development este legată de contracte importante cu statul, cotracte de consultanță. Mircea Abrudean venea la Prefectură din postura de șef în CA al Companiei de stat TETAROM, dar și ca memebru în CA al Companiei de Termoficare Cluj.

Personaj controversat, cu contracte,cel puțin bizare, de consultanță cu administrațiile locale, Mircea Abrudean. La vârsta de 37 de ani, fostul prefect, se pare că este un om împlinit, cel puțin financiar. Presa locală relata încă din 2010 despre contractele dubioase cu statul, unul, de exemplu, cu o comună de 4000 de locuitori. Aici administrația locală încheia, nu mai puțin, de 9 contracte cu firmele lui Mircea Abrudean, pentru consultanță pe achiziții publice și altele.

Cine este fostul prefect de Cluj

Născut la data de 23 iulie 1984, Mirceea ABrudean este clujean get-beget. Este absolvent la Universitatea „Babeș-Bolyai”, Facultatea de Studii Europene, are un master făcut la Welcomeurope, Bruxelles (Belgia), pe Managementul proiectelor, Fonduri structurale. Ca mai apoi, la SNSPA să mai facă un Masterat în Managementul proiectelor. (vezi CV)

După absolvirea ultimului master, Mircea Abrudean ajunge în 2006 Delegat oficial al Consiliului Județean Cluj la Bruxelles. În aceeași perioadă, ocupă funcția de Referent / Inspector de specialitate / Expert în cadrul Consiliului județean Cluj.

În 2008, după lansarea proiectelor POSDRU, Abrudean ajunge Consilier informare, help desk în cadrul Ministerului Educației, Unitatea Regională Nord-Vest, Cluj-Napoca. Un an mai târziu ajunge șef de cabinet senatorial, ocupând funcția până în 2012. Din 2013 și până în 2019, în CV-ul lui Mircea Abrudean, apar funcții de conducere la firmele menționate anterior, ca apoi pe 13 decembrie 2019 să fie numit Prefect de Cluj.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI