Cine este Laura Ghibu, doctorul care s-a certat cu Dana Budeanu la TV. Reacții halucinante la adresa medicului

Cine este Laura Ghibu, doctorul care s-a certat cu Dana Budeanu la TV. Reacții halucinante la adresa medicului
A studiat la mai multe Universitati din strainatate

Medicul Laura Ghibu a devenit cunoscută în spațiul public, după ce i-a adresat câteva cuvinte Danei Budeanu, care și-a dat cu părerea despre covid-19. Dana Budeanu a cerut medicului să aducă argumente și studii când vorbește despre virus, iar doctorul i-a replicat că ar face asta, dar îi este teamă că nu le va înțelege. De aici până la un schimb de replici tăioase a mai fost doar un pas.

Cine este Laura Ghibu, medicul în conflict cu Dana Budeanu

Laura Ghibu a intrat într-un conflict cu Dana Budeanu pe tema covid-19. Medicul i-a explicat vedetei că pentru a înțelege un studiu științific este necesară o anumită pregătire, acuzând-o că spune multe neadevăruri

„Ca să înțelegem un studiu științific trebuie să avem o pregătire… Dumneavoastră veți citi studiile și nu veți înțelege nimic.

Dovediți că nu înțelegeți nimic. Eu v-am ascultat de mai multe ori și din păcate aveți acest talent de a comunica pe un limbaj foarte «appetitive» pentru foarte mulți dintre români, dar spuneți minciuni, spuneți neadevăruri din cauză că nu înțelegeți. (…)

 Dumneavoastră trebuie să vorbiți despre ceea ce înțelegeți: despre materiale, despre cum se coase, despre cum se poartă hainele”, i-a spus medicul Danei Budeanu.

După acest episod, medicul a fost acuzat de către designerul vestimentar că nu are pregătirea medicală să vorbească despre pandemie, iar Laura Ghibu a primit zeci de recenzii negative pe Facebook, fiind amenințată.

Laura Ghibu este medic stomatolog stabilită în Suedia. Ea a studiat biomedicina, statistica medicală, microbiologia și farmacologia. Ea are studii la Universitatea Uppsala, Universitatea din Lund și Universitatea Malmo din Suedia și a ajutat oamenii să înțeleagă cum funcționează un vaccin.

Ce spune un cercetător în virusologie român despre medic

Ea a fost apărată și de către biologul român, cercetător în virusologie, Costel Atanasiu, care spune că Laura Ghibu se consultă tot timpul cu specialiști în domeniu și se informează constant, citind lucrări de specialitate și studii.

„Laura Ghibu nu este virusolog sau infectionist, dar stie ce spune. De ce stie? Va spun imediat.

Diferenta dintre Laura si habarnistii este ca Laura se CONSULTA tot timpul cu specialistii in domeniu.

S-a consultat si cu mine si cu zeci de alti specialisti pe care ii cunoaste. Nu citeste un articol sau un tratat de specialitate si prima idee care-i vine in minte o scoate pe gura.

Citeste, rumega informatia, se sfatuieste si abia apoi scrie sau deschide gura”, a declarat Costel Atanasiu.

Urmăriți Playtech.ro și pe