Cine este Ioana Ștefan, noua consilieră la Ministerul Dezvoltării. A cui nepoată este, de fapt

Cine este Ioana Ștefan, noua consilieră la Ministerul Dezvoltării. A cui nepoată este, de fapt
Ioana Ștefan, din Santorini direct în Ministerul Dezvoltării

Nu de puține ori s-a scris despre cutare ministru care și-a angajat aproape întreaga familie în funcții importante. În cazul de față nu este chiar așa, e vorba doar de o nepoată ajunsă la Ministerul Dezvoltării. Pasionată de stațiuni luxoase tânăra nepoată și-a definitivat cursurile universitare, în online, dar din Maldive, Santorini sau chiar Barcelona. Cine mai este ca tânăra Ioana Ștefan?

Ioana Ștefan, din Santorini direct în Ministerul Dezvoltării

Membră a „Tineretului Liberal Focșani”, tânăra Ioana Ștefan, din 5 octombrie anul curent este Consilier Secretar de stat at Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, la cabinetul secretarului de stat Nicu Tănase.

Nu se știu foarte multe despre tânăra Ioana Ștefan, decât că este născută în Milcov, județul Vrancea și este absolventă a unui master la secția Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul Facultății de Științe Politice – SNSPA.

Ceea ce știm este că tânăra și-a definitivat cursurile de master de pe plajele exotice din Santorini, Maldive și Barcelona, ca urmare a restricțiilor covid și de trecere la predarea online. Alte lucruri certe sunt că este nepoate unui membru important PNL, care nu prea este în grațiile actualului lider Florin Cîțu.

Tatăl tinerei Ioana Ștefan este văr primar cu Ion Ștefan, membru PNL și fost ministru tot la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Părinții tinerei au ocupat funcții importante în Focșani, tatăl angajat la Centrul de Rachete Grindină, iar mama, Dorina Ștefan, ca director al APIA. De altfel, surse spun că Dorina Ștefan primise de la același Ion Ștefan acest post.

Ion Ștefan, un apropiat al lui Orban, demis de la Ministerul Dezvoltării

După preluarea guvernării, Ludovic Orban îl aducea pe Ion Ștefan, în 2019, ca ministru la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. După moțiunile de cenzură depuse și, ulterior, demiterea lui Orban și venirea lui Cîțu, Ion Ștefan a fost printre victimele remanierii guvernamentale făcute de Florin Cîțu.

Deși Ion Ștefan avea un suport important din partea PNL Vrancea, și a lui Ludovic Orban, în cele din urmă a fost demis de către noul premier învestit în funcție. PNL Vrancea trimitea un memorandum prin care-și arăta susținerea pentru Ion Ștefan și cerea noului premier menținerea acestuia în funcția de ministru.

„Realizările ministrului Ion Ștefan, în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020, reprezintă cel mai bun argument în favoarea păstrării acestuia în Guvernul României. Disponibilitatea de a munci zi de zi în cel mai alert ritm, profesionalismul de care a dat dovadă și integritatea cu care s-a prezentat în fruntea ministerului sunt argumente suplimentare pentru care cei aproape 100 de colegi liberali prezenți la ședința de astăzi au anunțat susținerea necondiționată a ministrului Ion Ștefan”, scria PNL Vrancea în comunicatul de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI