DIICOT Timișoara a anunțat astăzi că liderul interlop Lucian Boncu și încă o persoană au fost puși sub acuzare într-un dosar în care sunt cercetați că ar fi planificat asasinarea unui jurnalist.
Liderul interlop Lucian Boncu și încă o persoană sunt urmăriți penal pentru constituire a unui grup infracțional organizat, în încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Ținta suspectului a fost editorul-șef al Pressalert, Dragoș Boța.
Potrivit comunicatului transmis de DIICOT, din cercetările efectuate au reieșit indicii temeinice că, în cursul anilor 2018-2019, suspectul a inițiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea și agresarea jurnalistului, ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta, în care se relatau diverse evenimente cu caracter infracțional la care participase Boncu.
„În acest context, la data de 09.09.2019, jurnalistul a publicat un articol în care relata despre audierea suspectului B.L.A. într-un dosar al DIICOT – Structura Centrală, cu privire la activități de trafic de droguri de mare risc. Din probatoriul administrat a rezultat că, profund iritat de acest ultim articol.
La data de 10.09.2019, suspectul B.L.A. a inițiat o întâlnire, la un restaurant de pe raza localității Chișoda, la care au participat doi dintre apropiații săi – suspectul G.N. și suspectul I.D. – precum și alți doi tineri, prieteni ai suspectului G.N., identificați în persoana suspecților M.R.C. și M.E.C”, se arată în document.
Cu ocazia întâlnirii descrise mai sus, suspectul Boncu „a încercat să-l determine pe suspectul G.N. ca acesta, împreună cu cei doi prieteni ai săi, să-l împuște pe jurnalist, drept răzbunare pentru articolele compromițătoare scrise de acesta la adresa suspectului B.L.A”.
„Tot cu aceeași ocazie, la solicitarea suspectului B.L.A., suspectul G.N. s-a deplasat împreună cu cei doi tineri în zona unde știau că se află locuința jurnalistului, în vederea efectuării unei recunoașteri în teren. La acel moment, aceștia s-au arătat reticenți, ca urmare a observării în zonă a unui autoturism, despre care au crezut că aparține organelor de poliție, motiv pentru care au abandonat demersul infracțional.
De altfel, suspectul G.N. i-a transmis polițistului I.D., prin intermediul unei aplicații mobile, și o poză cu autoturismul respectiv, cerându-i să-l verifice în baza de date a poliției, pentru a fi siguri că nu era o mașină folosită de organele de poliție”, mai transmit autoritățile.