Cine este Gabriel Oprea și ce a căutat la sediul PSD. A consolat-o pe Viorica Dăncilă în biroul ei

de: Ana Chivu
25 11. 2019

Gabriel Oprea a făcut o vizită supriză celor de la Partidul Social Democrat. Controversatul personaj a revenit în atenția celor care i-au fost colegi și s-a aflat în ziua decisivă în sediul central al partidului din Kiseleff, în biroul în care social-democrații erau cuprinși de eșecul trăit. Ce a făcut acesta?

Cine este Gabriel Oprea și ce a căutat la sediul PSD duminică?

Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale și și-a asigurat, pentru alți cinci ani, locul la Cotroceni. Fostul ministru al internelor a fost văzut duminică alături de Codrin Ștefănescu în sediul PSD din Kiseleff. Prezența lui, însă, a fost cea care a fost în prim-plan, pentru că la rezultatele aferente erau previzibile încă din turul I. Întrebată dacă acesta s-a întors în Partidul Social Democrat, Gabriela Firea a evitat direct răspunsul: „E multă lume aici, nu am reușit să văd pe toată lumea.”

De asemenea, nici Eugen Teodorovici nu a vrut să recunoască prezența lui Oprea în sediul PSD, așa că a spus, la fel ca și colega sa, că este multă lumea în sediu și că nu știe exact cine este alături de PSD în clipele grele.

Ce a căutat Gabriel Oprea la sediul PSD?

Cine este Gabriel Oprea?

Gabriel Oprea este actual om politic și fost ofițer român. De asemenea, de-a lungul carierei s-a poziționat destul de sus, ocupând în trecut titulaturi precum: fost ministru al Apărării Naționale și fost ministru al Afacerilor. Oprea a absolvit cursurile Școlii Militare de Ofițeri din Sibiu, mai apoi a obținut gradul de locotenent. În perioada dintre 2000-2002 a fost director adjunct al Colegiului Național de Apărare, mai apoi între anii 2003-2005 a fost membru în Comisiie de Specialitate ale Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

Lucrări publicate

  • Elemente de artă strategică romanească, prim autor, Fundația Colegiului Național de Apărare, București, 2001
  • Interesele naționale ale României în condițiile integrării europene, prim autor, Colegiul Național de Apărare, București, 2001
  • Introducere in dreptul internațional umanitar, coautor, Editura Cartega, București, 1999
  • O.S.C.E., organizatie pentru secolul 21, autor, Fundația Colegiului Național de Apărare, București, 2001
  • Studii de drept internațional umanitar, prim autor, Fundația Colegiului Național de Apărare, București, 2001
  • Dreptul internațional umanitar, instrumente juridice internaționale, coautor, Regia Autonoma Monitorul Oficial, București, 2003
  • România – integrare și securitate, prim autor, Editura Balcanii și Europa, București, 2005
  • Plângerea prealabilă, Editura Cartea Universitară, București, 2008.