Cine este, de fapt, șoferul omorât de polițiștii români. A fost urmărit 80 de kilometri în Iași și Botoșani

Cine este, de fapt, șoferul omorât de polițiștii români. A fost urmărit 80 de kilometri în Iași și Botoșani
Cursă fatală pentru un șofer din Iași. Cine este bărbatul/ Foto: Libertatea

Cursă fatală pentru un bărbat din Iași. Acesta a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor și a ajuns să fie împușcat mortal. Șoferul a pierdut controlul mașinii și a intrat într-un cap de pod, moment în care agenții ar fi tras în direcția automobilului 17 gloanțe, în plan vertical și spre roți. Unul dintre proiectile ar fi trecut prin portieră și scaun și l-ar fi nimerit pe individ în spate.

Împușcat mortal de polițiști după o urmărire ca-n filme. Cine este șoferul vânat de agenți 80 de kilometri

Un bărbat de 34 de ani din Iași a fost împușcat mortal de polițiști. Acesta nu a oprit la somațiile oamenilor legii. Marius Constantin Vîntu conducea o mașină cu numere străine în momentul în care polițiștii din Popricani, Iași, i-au cerut să oprească. Pentru că i-a ignorat, mai multe echipaje au pornit pe urmele lui, suspectând că este sub influența băuturilor alcoolice. Zeci de kilometri a fost urmărit de agenți, iar la un moment dat a lovit chiar o autospecială de poliție.

Atunci, echipajele din Iași au cerut ajutorul colegilor din Botoșani. Șoferul a pierdut controlul automobilului în care se afla în dreptul localității Copălău, moment în care a intrat într-un cap de pod, iar polițiștii ar fi tras în direcția mașinii suspectului 17 gloanțe. Unul dintre proiectile i-a intrat fugarului în spate.

Modul în care au intervenit oamenii legii este investigat acum de Parchet

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Rurală Popricani s-au deplasat în zona indicată şi au depistat autoturismul, precum şi pe conducătorul auto care la vederea echipajului de poliţie a demarat în trombă. S-a procedat la urmărirea autovehiculului, la un moment dat acesta a oprit pentru scurt timp, acroşând autospeciala de poliţie iar apoi continuându-şi deplasarea. Întrucât acesta se deplasa spre judeţul Botoşani, poliţiştii din cadrul secţiei 3 Popricani au procedat la informarea colegilor din cadrul acestui inspectorat de Poliţie, care au preluat urmărirea, intervenind de îndată”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

  • În prezent, modul în care oamenii legii au intervenit este investigat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Bărbatul a făcut pușcărie pentru trafic de persoane și trafic de minori

Marius Constantin Vîntu a fost arestat preventiv în anul 2013 în cadrul unui dosar de trafic de persoane și trafic de minori, pentru care, în 2015, a fost condamnat definitiv. El a fost eliberat condiționat în 2017 și s-a întors în localitatea de baștină, Popricani, Iași.

Conform deciziei de condamnare din 2015, individul a fost găsit vinovat pentru racolarea a trei victime, una dintre ele de 14 ani la momentul faptei. Potrivit unor surse judiciare citate de Adevărul, Marius Vîntu a fost condamnat pentru că, în perioada 2009-ianuarie 2010, a curtat o fată de clasa a VIII-a, pe care a obligat-o să se prostitueze în Atena, Grecia.

În perioada septembrie-decembrie 2012, el a recrutat o tânără din Iași, care lucra ca educatoare în Milano. Victima a fost abordată de bărbat pe Internet și a fost convinsă să se mute cu acesta în Germania. La scurt timp, femeia a aflat că Vîntu este căsătorit și a ajuns să se prostitueze în mai multe bordeluri din Germania. Același individ a fost acuzat că a răpit o altă tânără, pe care a dus-o la Bacău, apoi în Germania, unde s-a prostituat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI