Cine este, de fapt, Daniel Ionuţ Derioiu, cel care conduce acum Spitalul Suceava. Ce specializare are

Cine este Daniel Ionuţ Derioiu, cel care conduce spitalul din Suceava?

Cine este cel care are sub conducere Spitalul Județean Suceava? Care este specializarea sa și cum a ajuns în fruntea instituției medicale?

Cine este Daniel Ionuț Derioiu, cel care conduce Spitalul Județea Suceava

SPitalul JudețeaN Suceava este acum sub conducerea lui Derioiu. Acesta este colonel medic provenit din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava a anunțat, în cursul zilei de joi, că la conducere va fi numit medicul Derioriu, detașat în acest scop de la spitalul militar din Brașov care aparține MApN. „Nu avem conducere de armată, de stare de război, avem conducere de medici militari”, a explicat Viorel Seredenciuc. „Este corect, este oportun și este necesar să se introducă proceduri militare”, a susținut, pe de altă parte, într-o declarație televizată, președintele Klaus Iohannis.

Amintim că Suceava este zona cea mai afectată a țării de pandemia de coronavirus. Cele mai multe decese și contaminări s-au indicat în acest oraș, inclusiv în rândul personalului medical. Colonelul dr. Daniel Ionuț Derioiu este medic primar de medicină de familie și are atestat în medicină de urgență. Acesta a sărit în ajutor sucevenilor după ce în cursul serii de miercuri Florin Filip, cel care fusese la conducerea spitalului, a demisionat.

Daniel Ionuț Derioiu, la conducerea Spitalului Județean din Suceava, după ce Florin Filip a demisionat
Daniel Ionuț Derioiu, la conducerea Spitalului Județean din Suceava, după ce Florin Filip a demisionat

 „Nici până azi nu cred că au fost testați colegii mei”

 „Am observat că s-a scăpat de sub control pe data de 21 martie, luni m-am prezentat la serviciu, am discutat mai apoi cu alt doctor care nu era coștient de focarul de coronavirus. Unii pacienți expuși la focar au fost externați și trimiși în comunitate. Mi-am făcut eu testul, mie mi-a venit rezultatul joi. Nici până azi nu cred că au fost testați colegii mei. Unii din ei au ieșit din izolare, s-au testat și au fost declarați pozitiv. Nu tot personalul a respectat condițiile de izolare la domiciliu, pentru că spitalul a rămas deschis în continuare, așa că angajații au fost chemați la serviciu. Nu se iau măsuri să trimită alt personal care să se asigure de pacienții din spital. Nu văd să se ia niciun fel de măsuri pentru a limita această problemă. Multe decese din cauza insuficienței respiratorii nu au fost etichetate drept cazuri COVID-19″
Medic din Suceava infectat cu COVID-19

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI