Cine este, de fapt, cea mai tânără bunică din lume. Povestea fascinantă a româncei

Rifca Stănescu este cea mai tânără bunică din lume. Tânăra are doar 23 de ani, dar deja are nepoți. Povestea ei este impresionantă, motiv pentru care jurnaliștii britanici de la publicația DailyMail au scris despre ea.

Cine este cea mai tânără bunică din lume

Rifca Stănescu este din Vaslui și a doborât recordul deținut de o britanică, devenind cea mai tânără bunică din lume, la doar 23 de ani.

Ea a născut primul copil la vârsta de 12 ani, pe vremea când era doar un copil. Deși a spus că și-ar fi dorit ca fiica ei să nu aibă aceeași soartă și să se țină de școală, Maria a devenit mămică la doar 11 ani, chiar mai devreme decât mama ei.

Rifca Stănescu la căsătorit la 11 ani cu Ionel, cel care a devenit tatăl copiilor săi. La vremea căsătoriei, el avea doar 13 ani.

DailyMail a scris că familia din Vaslui a doborât încă un record. Mama Rifcăi a devenit străbunică la doar 40 de ani.

Rifca are acum 25 de ani și a declarat pentru publicația Sun că este fericită că a devenit bunică.

„Sunt fericită că sunt bunică, dar mi-aș fi dorit altceva pentru Maria și pentru mine. Ion este un băiat bun, e deja logodit cu o fată de. ani. E bine să ai băieți, că ei nu suferă așa mult ca fetele, cred” a spus Rifca.

Născută în 1985, tânăra a fugit de acasă cu Ionel, când avea doar 11 ani, iar el 13. La un an după ce s-au căsătorit, tânăra a rămas însărcinată cu Maria:

„Vreau să mă căsătoresc cu el, așa că am zis, după ce am petrecut o noapte împreună, că nimeni nu pe poate despărți. Eu fusesem promisă altui băiat de când aveam 2 ani, dar nu îl voiam pe el”, a mai spus Rifca.

„Înainte de asta, au fost multe bătăi. O dată, tatăl meu l-a atacat pe soțul meu cu un cuțit. A vrut să plătească 500 de lei despăgubire. Familia mea m-a adus acasă, dar după trei zile am fugit din nou, pentru a fi cu el”, a mai povestit Rifca Stănescu.

Femeia a spus că și-a implorat fiica, pe Maria, să meargă la școală și să își termine studiile. Cu toate acestea, fata a renunțat la școală și s-a căsătorit. În șase luni, ea a rămas însărcinată cu Ion și acum au împreună un copil.

Rifca a explicat pentru publicația britanică faptul că în comunitatea persoanelor de etnie romă este un lucru obișnuit că fetele să se căsătorească la vârsta de 11-12 ani, lucru valabil și pentru băieți. În plus, căsătoriile lor sunt, de cele mai multe ori, aranjate. Familiile din comunitatea romă discută și aranjează căsătoriile între copii, încă de când aceștia au doar câțiva anișori. De cele mai multe ori, tinerii de 10-14 ani se căsătoresc fără acordul lor, fiind mai degrabă o obligație pe care ambele familii și-au luat-o. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI