Cine este, de fapt, asistentul medical mort de COVID-19 la mare. Florin avea doar 46 de ani

Cine este, de fapt, asistentul medical mort de COVID-19 la mare. Florin avea doar 46 de ani
Cine este, de fapt, asistentul medical mort de COVID-19 la mare. Florin avea doar 46 de ani

Florin Cazacu, asistentul medical în vârstă de 46 de ani, de la Spitalul de Neuropshiatrie din Craiova, a murit în urma infectării cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de colegii săi de la Clinica 2 Psihiatrie a spitalului, care au dorit astfel să tragă și un semnal de alarmă privind pericolul pe care îl reprezintă acest virus pentru populație, dar și necesitatea respectării măsurilor de protecție.

Cine este, de fapt, asistentul medical mort de COVID-19 la mare

„Colectivul Clinicii 2 Psihiatrie Craiova îşi ia astăzi rămas bun de la colegul, asistent Florin Cazacu, un om deosebit, dedicat meseriei sale, care a plătit tributul suprem în lupta cu adversarul tăcut şi perfid al zilelor noastre. Unul dintre noi a pierdut lupta cu virusul, dar noi n-am pierdut războiul, vom rămâne uniţi, luptând ca sacrificiul lui suprem să nu fi fost în zadar!

Şi dacă ar trebui să învăţăm ceva din această drama, ar fi să încercăm să ne păstrăm raţiunea în aceste zile tulburi în care apar din ce în ce mai multe informaţii false, contradictorii, teorii conspiraţioniste care duc la dezbinare, neîncredere şi ură. Virusul există, e imprevizibil şi face victime, indiferent de vârstă, stare de sănătate şi meserie! Să alegem libertatea de a fi prudenţi şi echilibraţi, cu conştiinţa unei conduite care poate proteja sau, dimpotrivă, poate distruge vieţi! Condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au precizat colegii asistentului Florin Cazacu pe Facebook.

Soția și cei doi copii, testați pozitiv cu coronavirus

De asemenea, și Federaţia Hipocrat şi Sindicatul Unimedical au transmis un mesaj de condoleanţe în care susțin şi că asistentul medical a făcut o formă severă a bolii, chiar dacă nu suferea de alte afecţiuni.

Astfel, reprezentanţii celor două sindicate menţionează că atât soţia sa, cât şi cei doi copii ai asistentului medical au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

„Federaţia Hipocrat şi Sindicatul Unimedical transmit condoleanţe familiei asistentului medical Florin Cazacu. Colegul şi profesionistul Florin Cazacu, asistent la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, a decedat fiind victimă a COVID-19. O formă severă a acestei boli i-a fost fatală, deşi nu suferea de alte afecţiuni. Transmitem familie, soţiei şi celor doi copii, care au fost testaţi pozitiv şi ei cu COVID-19, toată susţinerea noastră. Dragi colegi, vă rugăm, aveţi mare grijă de dumneavoastră. Protejaţi-vă în orice moment”, au transmis reprezentanţii celor două sindicate, potrivit Agerpres.

Conform reprezentanţilor spitalului, în clinica în care a lucrat asistentul medical nu a mai fost depistat până acum niciun caz de coronavirus, nici în rândul pacienţilor, şi nici în cel al cadrelor medicale.