Cine este Daniil Medvedev, rusul care învinge tot în lumea tenisului. Are 20 de meciuri câștigate la rând

Cine este Daniil Medvedev, rusul care învinge tot în lumea tenisului. Are 20 de meciuri câștigate la rând
Cine este Daniil Medvedev

Daniil Medvedev pe numele complet Daniil Sergheievici Medvedev este un jucător de tenis profesionist din Rusia, cu rezidență în Monte Carlo, Monaco. Acesta se află pe locul 5 în lume. El s-a născut pe data de 11 februarie 1996, la Moscova, în Rusia și are vârsta de 25 de ani. Iată cine este Daniil Medvedev.

Cine este Daniil Medvedev – jucătorul de tenis profesionist

Daniil Medvedev este jucătorul profesionist de tenis, care a devenit profesionist în anul 2014. Acesta are înălțimea de 1,98 și este dreptaci. El a câștigat 7 titluri ATP, iar în anul 2019 a disputat finala de Mare Șlem de la US Open pe care a pierdut-o în 5 seturi cu Rafael Nadal.

Din luna noiembrie a anului trecut și până în prezent, Daniil Medvedev ia învins pe toți tenismenii care se aflau în Top 10, excepție făcând Roger Federer, care nu a jucat în această perioadă. Iată ce părere ace tânărul tenismen despre acest lucru

 „Sunt efectiv mulţumit de mine fiindcă îmi amintesc de perioada când jucam bine, eram în primele 20 sau 30 de locuri în clasamentul ATP, însă aveam dificultăţi cu jucătorii din Top 10. (…) Legat de încredere, e întotdeauna bine să-i baţi pe toţi, fiindcă poate lumea începe să se teamă de tine. În unele cazuri dimpotrivă, vor dori mai mult să te bată.”

Cine este Daniil Medvedev – la Australian Open

Sâmbătă, 20 februarie 2021, Daniil Medvedev a jucat finala de la Australian Open, cu sârbul Novak Djokovic. Acesta din urmă l-a învins pe tenismenul rus cu scorul de 7-5, 6-2, 6-2. Daniil a făcut următoarea afirmație înainte de dispută, potrivit digisport.ro:

„Va fi favorit, mai ales fiindcă nu a pierdut în finală la Melbourne. De opt ori a ajuns în semifinale şi de fiecare dată a câştigat turneul. Eu sunt challenger-ul şi sunt foarte bucuros pentru asta. De când am jucat prima oară împotriva lui, când eram pe locul 60, meciurile noastre au fost întotdeauna dificile din punct de vedere fizic şi mental. Şi e unul din cei mai buni jucători din toate timpurile, aşa că să-l întâlnesc în finală e super. Dar şi eu voi fi sub presiune, fiindcă îmi doresc să câştig primul meu titlu major. El vrea să-l câştige pe al 18-lea.

Când Novak spune că nu va ceda niciun punct, trebuie să-l credem! Deci ştiu că pentru a-l învinge, va trebui să joc cel mai bun tenis al meu şi să stau foarte bine din punct de vedere fizic timp de patru sau cinci ore. Aş spune că a câştiga un turneu de Grand Slam contra unui jucător ca Novak este o mare sursă de motivaţie, şi aş spune că este cea mai importantă. Îl apreciez pe Novak ca jucător şi ca om. În general însă, nu am nimic de pierdut. Şi consider că atunci când nu mai sunt decât doi jucători, şansele sunt de 50-50.”

Cine este Daniil Medvedev – schimb de replici între Medvedev și Djokovic

La festivitate de premiere de la Australian Open, a avut loc un moment în care cei doi jucători au avut un schimb de replici impresionant. În timp ce Daniil Medvedev l-a felicitat pe Djokovic, amintindu-și de vremurile în care se antrena cu acesta, pe care îl privea ca pe Dumnezeu, jucătorul sârb în vârstă de 33 de ani a făcut următoarea afirmație cu privire la Medvedev:

 „Ești un băiat bun, o persoană deosebită! Ar trebui să petrecem mai mult timp împreună, dar nu m-ai mai sunat în ultimii ani! Ești unul dintre cei mai buni jucători și va veni vremea când vei ridica un trofeu de Grand Slam deasupra capului. Vă rog să îl aplaudați pentru că a câștigat 20 de meciuri la rând până astăzi”, după cum afirmă prosport.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI