Cine a fost coana Mița Biciclista și unde a stat în București. Care este povestea ei

Coana Mița Biciclista l-a avut ca amant pe Regele Leopold al Belgiei

Despre coana Mița Biciclista s-au povestit multe lucruri de-a lungul timpului, însă puțini sunt cei care îi știu povestea adevărată. Maria Mihăescu a fost faimoasă în perioada interbelică din România datorită frumuseții sale, a nonconformismului, a imaginii care a rezultat din aventurile sale și a plimbărilor cu bicicleta pe străzile din București.

Coana Mița Biciclista l-a avut ca amant pe Regele Leopold al Belgiei

A fost fiica unei spălătorese care lucra pentru un instalator neamț, iar la 15 ani a fost remarcată și a început „cariera de curtezană.” A studiat în străinătate, și-a dorit mereu să fie o femeie altfel și l-a avut ca prim amant pe Regele Leopold al Belgiei. Istoricul Neagu Djuvara a povestit că femeia ieșea pe străzi și își alegea singură clienții din rândul celor cu mulți bani.

Deși bicicleta era o raritate în acele vremuri, coana Mița a făcut rost de una și a început să pedaleze pe străzile din București pentru a-și menține silueta. Era frumoasă, blondă, tunsă scurt și avea ochii verzi-albaștrii. Unii spun că ar fi fost curtată de Nicolae Grigorescu, Octavian Goga şi chiar de Regele Ferdinand. Cel din urmă i-ar fi oferit cadou o casă în apropiere de Piaţa Amzei.

Coana Mița Biciclista avea mașină coupe, trăsură și servitori din Polonia, lua masa la Athenee Palace și mergea la cel mai scump coafor de pe Calea Victoriei. Numele coana Mița Biciclista i l-a dat ziaristul George Ranetti în anul 1898, după ce a văzut-o plimbându-se pe Calea Victoriei. I-ar fi dat porecla pentru că femeia i-ar fi refuzat în repetate rânduri avansurile.

Când mergea la mare, Maria Mihăescu intra în apă într-un costum de baie sumar. Se spune că un polițist i-a cerut într-o zi să iasă din apă, iar ea a venit la mal și l-a lovit cu o umbrelă.

S-a căsătorit cu generalul Alexandru Dimitrescu prin anii ’40. Cei doi au trăit în lux, dar s-au confruntat cu probleme financiare serioase. Gurile rele au spus că femeia își îmbrăca soțul în haine vechi și îl trimitea la cerșit. Regele Manuel al Portugaliei ar fi cerut-o în căsătorie, dar ea l-a refuzat pentru că se iubea în secret cu doctorul Nicolae Minovici.

Coana Mița Biciclista a murit în anul 1968. O altă poreclăvpe care a avut-o a fost Mița Cotroceanca.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI