Cine este ciobanul omorât de urs în Harghita. Povestea morții lui Mihai Cadar e foarte tristă

Cine este ciobanul omorât de urs în Harghita. Povestea morții lui Mihai Cadar e foarte tristă
Cine este ciobanul omorât de urs în Harghita

Un cioban în vârstă de 26 de ani a murit, iar altul de 45 de ani a fost grav rănit după ce au fost atacați de un urs. Cel rănit a cerut ajutor, iar imediat au pornit zeci de voluntari în căutarea colegului său dispărut. Din păcate, tânărul a fost găsit fără viață, târât de urs, la câteva sute de metri distanță.

Cioban ucis de urs în Harghita

Tragedia a avut loc vineri seară, în apropierea unei stâne din Harghita. Ciobanii au găsit o vacă sfâșiată de urs în pădure. Exact în acel moment, au fost și eu atacați de animal. Unul dintre ei a reușit să fugă și să ceară ajutor autorităților.

După ce ciobanul rănit a fost dus la ambulanță, jandarmi, localnici, pompieri, salvamontiști și polițiști au plecat în căutarea celuilalt. Din nefericire, l-au găsit sfâșiat, la circa 500 de metri de locul în care au fost atacați inițial.

„L-a atacat întâi pe ăla bătrân, iar ăsta tânăr s-ar fi băgat să îl scoată şi s-a învârtit ursul la el. Imediat am plecat la deal, la locul faptei sau căutam. Noi am sperat să îl găsim în viaţă. Nu l-am găsit… Aseară nu l-am găsit deloc. Ne-a prins întunericul. Ursul era undeva în apropierea prăzii. Spunea un cioban că ei au vrut să facă o fotografie ca să arate că vaca a fost omorâtă de urs”, a spus un localnic.

Povestea lui Mihai Cadar, spusă de oameni pe Facebook

Moartea tânărului cioban a fost prezentată, însă povestea sa nu a impresionat atât de multă lume, așa cum s-a întâmplat atunci când prințul l-a ucis pe ursul Arthur. Mai multe zile la rând, oamenii au vorbit despre nedreptatea făcută ursului Arthur și modul în care a murit, însă despre Mihai, tânărul cioban, nu a vorbit nimeni.

„Pe ciobanul ucis de urs îl chema Mihai Cadar, un băiat de 26 de ani, simplu și modest. Știu, pe nimeni nu intereseaza și în special pe niciun ONG sponsorizat de cine trebuie. De ursul Arthur aflase tot Mapamondul, de acest amărât nu va afla nimeni. Hai să-i cinstim memoria, aprindeți o lumânare pentru el și să-i facem cunoscut chipul blând de om muncitor pentru care 4000 ron (cât costă o vacă) înseamnă tot!

Și mi-as dori ca această postare să ajungă și la hipsterii ONG-isti, mari apărători ai urșilor, care din fotoliul de gaming și din răcoarea aerului condiționat, emit conflicte false, iar victime cad acești amărâți, pălmașii chinuiți ai neamului românesc. Când ești sponsorizat din afară, echivalentul unei vaci sau oi nu înseamnă decât o ieșire la o seară de hipstereală și să vă cânte taraful Caliu, însă, pentru omul simplu, reprezintă tot, hrană și sursă de venit, băi papagalilor rujați și nerușinați!”, a scris şi Theo Bratosin într-o altă postare pe Facebook.