Cine este cel mai bogat român care a încasat sume colosale de la stat

Cine este cel mai bogat român care a încasat sume colosale de la stat

Umbrărescu este pe primul loc în topul constructorilor de autostrăzi și drumuri din România, în funcție de banii încasați de la începutul anului. Firmele sale au facturat lucrări de 500 de milioane de lei, cât următorii nouă la un loc.

Românul care a încasat sume colosale de la stat

Conform datelor din Registrul Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată (ROGOP) al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), centralizate și de membri ai forumului Asociației Pro Infrastructură (API), constructorii de șosele au facturat de la începutul anului 2020 lucrări în valoare totală de aproximativ 1.52 miliarde de lei.

 • Umbrărescu a înființat în 2014 Banca Română de Credite și Investiții (BRCI), prin preluare ATE Bank România, fosta Mindbank.
 • Deține companiile de construcții UMB Spedition, Tehnostrade, Com-Axa, Drumuri, A&R, Tehno – Stone și Auto Rom.

Top constructori de șosele

„Din vreo 1,5 miliarde de lei facturate de către constructori la CNAIR anul acesta pe proiecte (nu claim-uri), principalii clienți stau în felul următor:

 1. UMB 500 de milioane
 2. Astaldi 157 de milioane
 3. Porr 65 de milioane
 4. Tirrena Scavi 60 de milioane
 5. Trameco 50 de milioane
 6. Alsim Alarko 43 de milioane
 7. Aktor 42 de milioane
 8. Pizzarotti 36 de milioane
 9. Alpsenside 28 de milioane
 10. Itinera 27 de milioane” , spune Horațiu Cosma, membru al forumului API și realizator al topului.

De asemenea, acesta a precizat că UMB a facturat cât următorii nouă la un loc. În replică, un pasionat de infrastructură a menționat că „fără supărare, dar cred că a lucrat cât următorii 15 la un loc”, potrivit economica.net. 

UMB Spedition a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 104 milioane de lei și un profit net de 0,1 milioane de lei. Tehnostrade a încheiat același an cu cifra de afaceri de 192 milioane de lei și un profit net de 0,4 milioane de lei. Cu toate acestea, capitalul propriu al celor două entități a fost, la nivelul anului 2017, de 422 milioane de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI