Viorica Dăncilă a fost aleasă candidatul oficial pentru funcția de președinte al României, din partea PSD. Cum a reacționat Gabriela Firea

Autor: Daniel Ștefan - 10:48, 23 iul. 2019
Viorica Dăncilă este favorită la candidatura din partea PSD la prezidențiale

Azi, 23 iulie, se dă verdictul în PSD. Capii partidului își vor desemna, în sfârșit, candidatul oficial la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului. În cazul în care nu era deja evident, Viorica Dăncilă este favorita, dar există și adversar, Gabriela Firea, care, însă, nu prea are susținerea membrilor mari din PSD. Decizia va fi luată în CEx, dar cred că și tu știi deja care va fi rezultatul.

UPDATE: Viorica Dăncilă a fost validată de CEx și va candida la alegerile prezidențiale din partea PSD. Premierul va trebui validat și de Congresul PSD, care va avea loc pe data de 3 august.

UPDATE: Viorica Dăncilă a fost aleasă în CEx candidatul PSD pentru funcția de canditat la președinția României. Asta, după ce Gabriela Firea s-a retras din cursă, în urma unei discuții cu seful partidului. Firea a concluzionat: ”Dragoste cu sila nu se poate!”. În acest moment, Viorica Dăncilă are cale liberă spre Cotroceni, deși potrivit unor sondaje interne, cota ei este una destul de scăzută, mult sub cea a Gabrielei Firea.

Viorica Dăncilă este premier, dar și președintele Partidului Social Democrat, după ce a obținut o victorie covârșitoare în cadrul alegerilor interne din partid. A fost cea mai înțeleaptă decizie pe care a luat-o acest partid, în mare parte, în ultimii patru ani. Marginalizarea ei în partid ar fi însemnat o îngropare și mai adâncă a acestei grupări politice.

PSD își anunță azi candidatul la prezidențiale

Cine este candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Viitorul Vioricăi Dăncilă, decis în CEx
Gabriela Firea n-are susținere în PSD pentru a candida la prezidențiale

După cum e „tradiția” în PSD de vreo 30 de ani, președintele partidului este desemnat candidatul la alegerile prezidențiale naționale. În principiu, acesta a avut mereu cele mai mari șanse în fața electoratului. Atunci când a pierdut (și s-a întâmplat de multe ori de la Băsescu în prezent), partidul și-a „mazilit” propriul candidat și președinte, așa cum făcea pe vremuri Poarta Otomană cu domnitorii numiți în Țările Române ca să-i apere interesele.

Prin urmare, nu trebuie să te surprindă că Dăncilă este candidatul favorit în acest moment și nu uita că ea a declarat în urmă cu câteva săptămâni că se va supune deciziei partidului să intre în cursa pentru Cotroceni „dacă i se va cere acest lucru”…și, evident că i se va cere.

Singurul care pare că se opune desemnării premierului este Paul Stănescu, liderul PSD Olt. El o susține pe Gabriela Firea și este cam singurul care face asta. Primarul Capitalei n-are aproape deloc susținere în partid pentru prezidențiale așa că, dacă vrea să candideze, va trebui să o facă în mod independent, dar va trebui să-și ia adio de la partid, pentru că va fi exclusă. E puțin probabil să facă asta, așa că nu poate decât să o susțină pe cea alături de care se prefăcea că prepară cozonaci, de dragul propagandei politice (erau niște imagini, dacă-ți mai aduci aminte).

Ostili Vioricăi Dăncilă mai sunt și Radu Moldovan (Bistriţa), Lia Olguta Vasilescu (Dolj) şi Dumitru Buzatu (Vaslui), dar care nu o acceptă nici pe Firea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI