29 ian. 2024 | 19:32

Cine este Bogdan Buta, fondatorul Untold căruia i se aduc acuzaţii grave. Funcţia importantă avută de tatăl său

Social
Cine este Bogdan Buta, fondatorul Untold căruia i se aduc acuzaţii grave. Funcţia importantă avută de tatăl său
Cine este Bogdan Buta, unul dintre fondatorii festivalului Untold, acuzat că a abuzat doi băieți minori în anul 2021.

Milionarul Bogdan Buta, unul dintre fondatorii festivalului Untold, se află în centrul atenției publice, după ce un articol în care este acuzat de infracțiuni grave a ajuns și în presa din afara țării. Cine este bărbatul, ce acuzații i se aduc și din ce familie provine, de fapt.

Bogdan Buta ar fi abuzat doi băieți minori

Jurnalistul Liviu Alexa aduce acuzații extrem de grave la adresa lui Bogdan Buta, pe Ziar de Cluj. Fondatorul Untold ar fi abuzat sexual doi băieți minori, în vârstă de 15 și 16 ani, în anul 2021, după ce a vorbit cu ei pe aplicația de dating Tinder.

Victimele ar fi fost îmbătate și drogate, înainte de a fi abuzate, potrivit sursei citate. Milionarul ar fi vrut să le cumpere tăcerea, astfel încât s-a oferit să le ofere băieților 2.000 de lei pe carduri. Bogdan Buta i-ar fi amenințat ulterior că le va distruge viețile.

Citește și: Nu doar Gheboasă a pățit-o. Amenzi și pentru alți artiști care au cântat la Untold

Oamenii legii au intrat pe fir

În urma publicării informațiilor cu pricina, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj au anunțat că în cauză se efectuează cercetări din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 219 din Codul penal aflat în vigoare la momentul la care fapta prezentată în spațiul public ar fi fost comisă.

IPJ Cluj a precizat că, până în prezent, la nivelul instituției nu a fost înregistrată nicio sesizare sau plângere penală cu privire la informațiile expuse în presă. Totodată, milionarul Bogdan Buta a reacționat la acuzațiile ce i-au fost aduse, susținând că va recurge la căile juridice pentru a-și face dreptate.

Reacția lui Bogdan Buta la acuzațiile ce i-au fost aduse

„Adevărul este următorul și foarte simplu: scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță. Dacă cineva vrea să se coboare la nivelul acestei mizerii este alegerea fiecăruia.

Eu nu voi coborî în această mocirlă, ci voi alege calea justiției ca singură formă de interacțiune cu acești infractori. Nu va mai exista nicio altă poziție sau interacțiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, a declarat Bogdan Buta.

Citește și: Când va avea loc Untold 2024. Anunțul oficial, se cunosc datele festivalului

Cine este Bogdan Buta, unul dintre fondatorii Untold

Puțini români știu cine este Bogdan Buta, afaceristul important la adresa căruia au fost aduse acuzații de agresiune sexuală. Bărbatul este unul dintre fondatorii renumitului festival de muzică Untold, cu legături puternice în structura de stat, potrivit informațiilor din spațiul public.

Bogdan Buta este fiul fostului șef al Serviciului Român de Informații din Aiud. Încă de pe vremea când era student, s-a implicat în afaceri, toate derulându-se cu succes. În universitate a fost foarte implicat, fiind președinte al UST Cluj-Napoca, vicepreșediinte ANOSR și lider COS.

Parteneri
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Redactia.ro
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Urmează noi zile libere pentru bugetari. Hotelierii se pregătesc deja
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
Noua regulă din magazinele din România. Decizia care va fi obligatorie prin lege
Capital.ro
Cuvântul care poate da o nouă întorsătură vieții tale: ”Trebuie doar să îl pui înainte de orice afirmație!”
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
PRIMUL mesaj al lui FLORIN PIERSIC: ”Sunt VIU...”
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro