05 oct. 2023 | 15:42

Când va avea loc Untold 2024. Anunțul oficial, se cunosc datele festivalului

Diverse
Când va avea loc Untold 2024. Anunțul oficial, se cunosc datele festivalului
Festivalul ajunge și în Dubai

Ediția din 2023 a UNTOLD a bătut toate recorudirle, de la cele de audiență, și până cele ale veniturilor Dar, lucrurile nu se opresc aici, având în vedere că am aflat când va avea loc Untold 2024, anunțându-se o nouă ediție incendiară. Conform comunicatului oficial, se cunosc datele festivalului.

Ediția din 2023 a UNTOLD a adus încasări masive în Cluj

Unul din cele mai mari și importante evenimente de gen ale ultimilor ani, UNTOLD și-a câștigat notorietatea în rândul fanilor muzicii electronice prin artiștii aduși pe scenele festivalului, prin atmosferă, dar și prin câștigurile adunate în toți acești ani de existență.

Când va avea loc Untold 2024. Anunțul oficial, se cunosc datele festivalului

Untold 2023 a bptut recordurile de audiență

Află și: Cine a cântat în 2023 pe scena festivalului. Lista completă cu artiștii de pe scena de la Cluj

Ediția din acest an, conform unor date, a adus în orașul Cluj Napoca venituri de aproximativ 70 de milioane de euro, din vânzările directe de abonamente, vânzările indirecte făcute de turiștii străini adunați al festival și din taxele și impozitele colectate de cei care și-au închiriat locuințele în perioada de festival.

Statistica este impresionantă, cu peste 420.000 de fani și cu o creștere de peste 10 procente față de anul anterior, iar asta face din festivalul UNTOLD o adevărată mașină de bani pentru orașul din Transilvania.

Un început dee 2024 incendiar, festivalul ajunge în Dubai

Unul din anunțurile surprinzătoare, încă înaintea startului ediției din 2023, a fost că în periaopda 15-18 februarie 2024, festivalul va ajunge în Dubai, iar cap de afiș, conform informațiilor, ar fi chiar Armin van Buuren.

Lista artiștilor, spun organizatorii, va cuprinde o listă stelară a celor mai mari artiști live și DJ internaționali, transformând Expo City din Dubai într-o experiență complet captivantă și revoluționară.

Citește și: Momentul în care scena festivalului a luat foc. Cum s-a evitat o mare tragedie

Decizia de a aduce UNTOLD în Dubai a fost luată datorită ”conducerii și ambiției vizionare a orașului”, a declarat Bogdan Buta, fondatorul festivalului.

Echipa UNTOLD s-a asociat cu celebrul DJ Armin van Buuren la Burj Khalifa pentru nu unul, ci două recorduri mondiale.

Primul este de cel mai înalt spectacol pe cea mai înaltă clădire de pe planetă și al doilea record este cel mai mare ecran LED folosit pentru un spectacol.

Anunțul oficial: când va avea loc Untold 2024

În afară de evenimentul spectaculos din Dubai, organizatoriii festivalului au emis și comunicatul privind ediția de anul viitor, care va avea loc tot în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Conform comunicatului, Untold 2024 va avea loc în perioada 8-11 agust, iar lista de artiști se anunță a fi una plină de surprize, având în vedere că se dorește aducerea unor nume în premieră, care nu au mai urcat până acum pe scena festivalului.

Când va avea loc Untold 2024. Anunțul oficial, se cunosc datele festivalului

La Cluj, între 8 și 11 august 2024

Ceea ce este și mai important pentru fani, este că din data de 17 octombrie a.c., vor fi puse la vânzare următoarele pachete de abonamente:

”Fanii UNTOLD care doresc să fie parte din cea de-a 9-a ediție a festivalului se pot înregistra pe https://untold.com/register, o nouă rundă de vânzări va avea loc pe data de 17 octombrie.

În cele patru zile și patru nopți de festival, creatorii UNTOLD vor transforma Parcul Central din Cluj-Napoca într-o lume a diversității genurilor muzicale, care include live act-uri, show-uri ale celor mai cunoscuți artiști din cultura EDM, techno, tech-house, deep-house, house, trance, hip-hop, pop, drum’n’bass, trap, dubstep, trip-hop și multe altele”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Află și: Cât a costat o simplă clătită la Untold. O influenceriță a avut un șoc când i-a venit nota de plată

Reamintim că la ediția de anul acesta o premieră a fost apariția pe scena festivalului a celor de la Imagine Dragons.

”Suntem pentru prima dată în România, sunteți incredibili! Aici, la UNTOLD, am primit doar dragoste din partea voastră. Vă mulțumim pentru călătorie!”, declara Dan Reynolds, solistul trupei Imagine Dragons.

Trupa a reușit să bată recordul de audiență, cu peste 100.000 de spectatori pe Cluj-Arena, arena princpală a festivalului.

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Avertisment pentru toți românii cu BULETIN. Ajungi DATOR cu mii de lei
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro