28 iun. 2023 | 09:50

Cine este Bernadette Szocs, noua Simona Halep a tenisului de masă. Frumoasa sportivă face furori printre domni

Monden
Cine este Bernadette Szocs, noua Simona Halep a tenisului de masă. Frumoasa sportivă face furori printre domni
Cine este Bernadette Szocs, noua Simona Halep a tenisului de masă

Jucătoarea de tenis de masă Bernadette Szocs este un alt nume mare care reprezintă cu succes țara noastră la cele mai prestigioase competiții sportive internaționale. Sportiva legitimată la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a devenit campioana Europei în proba de simplu feminin de tenis de masă, după un meci splendid făcut la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023.

Bernadette Szocs, medalie de aur la Jocurile Europene

Un nou sportiv român plasează țara noastră în fruntea listei țărilor reprezentate cu succes în competițiile sportive internaționale. Bernadette Szocs a devenit campioana Europei în proba de simplu feminin de tenis de masă, iar imnul național a răsunat din nou peste hotare.

Marți, 27 iunie, sportiva legitimată la CSA Steaua a câştigat spectaculos medalia de aur în proba feminină de simplu din cadrul Jocurilor Europene de la Cracovia – Malopolska, din Polonia, după ce a învins-o în finală pe chinezoaica Xiaoxin Yang, cu scorul de 4-3 (4-11, 7-11, 11-7, 8-11, 13-11, 11-9, 11-3).

Cea mai bună clasare a tenisului de masă românesc

Marea finală de simplu feminin a adus față în față două dintre sportivele de top ale Europei, Bernadette Szocs și Yang Xiaoxin, jucătoare din China care reprezintă Monaco, care s-au întrecut într-un duel de anduranță.

După aproape o oră de jos, românca s-a impus clar în decisiv, reușind să aducă țării noastre cea mai bună clasare a tenisului de masă din istoria participărilor la Jocurile Europene. Meciul pentru titlul european a fost magistral, jucătoarea fructificându-și valoarea și ambiția la cel mai înalt nivel.

„A fost o finală şi ştiam că trebuie să lupt până în ultimul moment. Chiar şi când eram condusă cu 3-1, mi-am spus că nu trebuie să renunţ. Yang mi-a fost colegă la echipa de club pentru patru ani şi m-a bătut în toate meciurile pe care le jucasem până acum.

Dar am simţit că acesta este turneul meu şi am simţit că îl pot câştiga. La 3-1 pentru ea, am început să fiu mai agresivă. Mi-am propus să nu mă gândesc că sunt în dezavantaj şi să joc ca şi cum ar fi 0-0.

Acum, mă gândesc la Jocurile Olimpice şi ştiu că pot ţinti o medalie acolo. Aceasta este prima mea medalie importantă şi e de aur. Visul mi s-a îndeplinit şi am mai mare încredere acum”, a declarat Bernie, potrivit ettu.org.

Bernadette Szocs are 28 de ani și este originară din Târgu Mureș. În august 2019, sportiva a ocupat locul 14 în lume în clasamentul Federației Internaționale de Tenis de Masă și locul 1 în clasamentul Uniunii Europene de Tenis de Masă, acestea fiind cele mai bune clasări ale sale.

Citește și: Larisa Iordache i-a furat iubitul lui Bernadette Szocs? Gimnasta, primele declaraţii despre Cristian Chiriţă: „S-a întâmplat de la sine”

Parteneri
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Redactia.ro
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Urmează noi zile libere pentru bugetari. Hotelierii se pregătesc deja
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
Noua regulă din magazinele din România. Decizia care va fi obligatorie prin lege
Capital.ro
Cuvântul care poate da o nouă întorsătură vieții tale: ”Trebuie doar să îl pui înainte de orice afirmație!”
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
PRIMUL mesaj al lui FLORIN PIERSIC: ”Sunt VIU...”
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro