Cine este bărbatul care a lovit cu mașina ursul din Harghita. Ce spune șoferul despre accident

Cine este bărbatul care a lovit cu mașina ursul din Harghita

A fost găsit bărbatul care a dat cu mașina peste ursul din Harghita. Cazul brutal al agoniei ursului a făcut înconjurul țării. Românii s-au înfiorat la modul în care au „rezolvat” autoritățile problema și la felul în care a fost privită situația. Ce a spus cel care a provocat evenimentul tragic?

Prima declarație a bărbatului care a lovit cu mașina ursul din Harghita

Bărbatul care a provocat tragicul eveniment care s-a produs zilele trecute în Harghita a fost găsit. Imaginile cu ursul agonizând o zi în drum a șocat o lumea întreagă. Oamenii au rămas dezamăgiți încă o dată de felul în care se rezolvă lucrurile în țară și de percepția autorităților din România de a „rezolva”totul. Gradul de civilizație al unui popor se vede și se măsoară după în felul în care își tratează animalele. Din păcate, am dat dovadă încă o dată de nepăsare, neprofesionalism și de suflete mult prea goale. Reprezentanții IPJ Karghita au declarat, în cursul zilei de duminică, că ursul lovit de mașină a fost împușcat de vânători, pentru a-i curma suferința.

„Din păcate, suntem într-o situație regretabilă și trebuie să recunoaștem, cu adevărat tristă. Această situație se încadrează în prevederile unei hotărâri de Guvern din 2010, 323, pe răniri, capturi și ucideri accidentale, iar aici legislația este foarte clară”, a spus Costel Alexe, ministrul Mediului.

„Le e frică să-și lase copii la joacă”

Bărbatul care a lovit cu mașina ursul din Harghita locuiește în localitatea Acățari și este tatăl a 6 copii. Acesta a susținut că l-a lovit din greșeală, iar acum are de tras pentru ghinionul de care a avut parte, pentru că a rămas fără mașina cu care îșit ransporta mașina. Jurnalistul independent Vlad Ursulean l-a vizitat și a aflat mai multe despre situația aferentă care a cutremurat România.

„Tare s-au bucurat că se interesează cineva și de ei, că au urmărit toate știrile și numai de urs aveau grijă”, a scris jurnalistul, în cadrul unui mesaj publicat pe o rețea de socializare. Mai mult decât atât, Ursulean a aflat de la capul familiei Ferenț că s-a ales cu pagube uriașe, după ce s-a ciocit cu mașina de animal, în cursul serii de sâmbătă, pe DN 13. Sursa citată a menționat că familia bărbatului locuiește „pe deal, la marginea satului, dincolo de ei mai e doar o stână, sub asediu în fiecare noapte”. Aceasta este o zonă în care ursul coboară frecvent, mai ales noapte, „Le e frică să iasă la animale, le e frică să-și lase copiii la joacă, de câțiva ani trăiesc cu frica.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI