Un bărbat a fost ucis de urs în județul Harghita. Ce spun autoritățile

Un bărbat a fost ucis de urs în județul Harghita. Ce spun autoritățile
Bărbat ucis de urs în pădure

Un bărbat a fost ucis de urs în apropiere de localitatea Crișeni, din județul Harghita. Bărbatul de 35 de ani se afla în pădure, alături de alte persoane, pentru a lua pământ de flori. Victima s-a stins în ambulanță, în drum spre spital.

„A intrat în stop cardio respirator în ambulanţă, s-a încercat resuscitarea, chemasem şi un elicopter SMURD, dar din păcate pacientul a decedat”, a declarat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, Peter Szilard, care a precizat că victima avea plăgi mușcate pe torace şi pe membrele superioare şi leziuni în regiunea cervicală.

Bărbatul ucis de animalul sălbatic avea doi copii mici pe care îi creștea singur, după ce soția i-a părăsit în urmă cu 4 ani. Copiii vor rămâne acum în grija bunicii lor, iar autoritățile locale susțin că vor încerca să strângă fonduri pentru a le oferi un sprijin în perioada următoare.

CJ Harghita dă vina pe Ministerul Mediului, după ce un bărbat a fost ucis de urs

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a vorbit despre cazul bărbatului ucis de urs și a aruncat vina în curtea Ministerului Mediului, despre care spune că nu aprobă extragerile de urși sau le aprobă în număr foarte mic.

„Este o totală neputință față de județul Harghita ceea ce se face din partea Ministerului Mediului pentru că noi de trei ani semnalăm că decizia luată de guvernul Cioloș a fost un ipocrită și împotriva județului Harghita. De trei ani, extragerile de urși nu se aprobă sau se aprobă într-un număr foarte mic. Acum avem o suprapopulație de urși și, din păcate, astăzi am avut un atac nou care a sfârșit tragic”, a declarat președintele CJ Harghita.

Borboly Csaba a mai precizat că viața oamenilor din zonă este pusă des în pericol de animalele sălbatice și că Parlamentul ar trebui să ancheteze această situație.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI