În ediția a patra a celui mai nou sezon al emisiunii Chefi la Cuțite, cel cu numărul 12, chef Cătălin Scărlătescu și-a ales deja cuțitul de aur. Iată cine este Alex Mihoc, puștiul de numai 18 ani, care a impresionat cu momentul său. Preparatul său s-a numit ”Linge-mă”, iar ceea ce a urmat a fost de-a dreptul savuros.
În ediția de duminică, 5 septembrie, a show-ului culinar de la Antena 1, un puști în vârstă de 18 ani a reușit să îi impresioneze pe cei trei chefi cu preparatul pe care a ales să îl gătească. Atât de tare încât atât Florin Dumitrescu, cât și Cătălin Scărlătescu au scos cuțitul de aur.
Ei bine, puștiul în vârstă de 18 ani căruia Scărlătescu i-a oferit cuțitul de aur se numește Alex Mihoc și este de meserie bucătar. Acesta vine din Franța, acolo unde a căpătat o vastă experiență în artele culinare. Tânărul a povestit că a realizat că este pasionat de gătit încă din copilărie, în timpul unei probe de la școală, în clasa a VIII-a.
„Am gătit cu mama de mic și eram mereu în bucătărie cu ea. (…) Am început bucătăria la 13 ani, am fost mereu pasionat de bucătărie, iar în clasa a VIII-a am decis să mă înscriu la Școala Ferrandi Paris timp de 3 ani.
Apoi, am lucrat în diferite restaurante. Am început că echipa națională de fotbal a Franței. Lucram pentru Mbappé sau Benzema și plecam cu ei în fiecare țară. Și eu eram uimit că, la 14 ani, găteam pentru superstaruri!”, a povestit Alex Mihoc.
Concurentul a povestit, în continuare, faptul că la vârsta de 16 ani a ajuns să lucreze în bucătăria unui restaurant cu trei stele Michelin. Acolo a avut onoarea de a întâlni și găti pentru nume importante din lume.
„Lucrând într-un astfel de restaurant trebuie să fie totul perfect. Așteptarea este foarte mare, aveam clienți foarte renumiți. Messi, Klaus Iohannis, Emmanuel Macron”, a mai spus el.
În cadrul emisiunii Chefi la Cuțite, concurentul a venit cu o idee puțin spus interesantă. Acesta a făcut un preparat căruia i-a dat denumirea ”Linge-mă!”. Astfel, cei trei chefi nu au avut nevoie să utilizeze tacâmuri pentru a-l degusta, ci au trebuit să îl încerce cu limba, direct de pe farfurie. Acesta era o combinație între gustul dulce și sărat cu cel amar și acru.
„Am vrut să fac ceva care nu s-a mai făcut. Am vrut să vă demonstrez că am idei mai nebune, să zicem. În farfuria mea o să am dulce, sărat, amar și acru. Bucătăria cere sacrificii foarte mare, trebuie să te dedici la maxim.
Bucătăria m-a învățat să fiu foarte organizat zi de zi. La vârsta de 14 ani trăiam singur în Paris, fără părinți. Îmi făceam de mâncare și îmi spălam hainele singur”, a mai dezvăluit tânărul.