Cine era garda de corp a lui Nicolae Ceaușescu. Cum a ajuns în preajma dictatorului

Cine era garda de corp a lui Nicolae Ceaușescu. Cum a ajuns în preajma dictatorului
Nicolae Ceaușescu era păzit de unul dintre cei mai antrenați luptători din țară

Omul care a fost garda de corp a lui Nicolae Ceaușescu avea datoria de a-l proteja pe dictator cu prețul vieții, la fel cum ar face oricare bodyguard din prezent pentru anumite personalități care l-au angajat. Fosta gardă de corp a soților Ceaușescu, însă, a fost antrenat de cei mai buni luptători din trupele speciale israeliene și britanice.

Nicolae Ceaușescu a avut permanent lângă el unul dintre cei mai pregătiți luptători, care-i asigura paza

Cine era garda de corp a lui Nicolae Ceaușescu. Cum a ajuns în preajma dictatorului
Florin Marinescu (stânga), omul care a fost garda de corp a soților Ceaușescu

Omul care a fost garda de corp a lui Ceaușescu se numește Florentin Marinescu și azi are aproape 60 de ani. Poate că nu mai este luptătorul de altă dată, dar cu siguranță poate să pună la pământ orice om neantrenat în lupta corp la corp.

Acum, probabil că te întrebi: dacă era atât de bine pregătit, cum de soții Ceaușescu au sfârșit arestați și asasinați? Dintr-un motiv simplu. Din ordinul dictatorului, Florentin Marinescu n-a fost lângă el atunci când a fost dus la zidul execuției. Azi, însă, el este convins că dacă ar fi fost lângă soții Ceaușescu, ei n-ar fi fost împușcați.

Cine este Florentin Marinescu, omul care a fost garda de corp a lui Nicolae Ceaușescu

Florentin Marinescu a făcut partea din Flotila de Aur de caiac-canoe a României și coleg de generație cu Ivan Patzaichin. În 1982, a luat medalia de argint la Campionatul Mondial de la Belgrad.

În 1986 s-a lăsat de sportul de performanță și a intrat în armată. Acolo, a fost cooptat în trupele speciale antitero și a fost antrenat de specialiști din Mossad (serviciile secrete israeliene) și SAS (trupele speciale britanice). De aici, a ajuns să fie garda de corp a soților Ceaușescu, la Palatul Snagov.

Cele mai mari probleme le-a avut, evident, cu Elena Ceaușescu

Pare că această femeie a avut o problemă cu toți semenii ei și aproape că nimeni nu se înțelegea cu ea, mai devreme sau mai târziu.

„Odată s-a împiedicat pe scări, din cauza tocurilor. A căzut şi apoi a urmat iureşul, spunea că noi am încercat un atentat la viaţa ei”, îşi aminteşte fostul sportiv. Marinescu spune că răutatea Elenei îl determina şi pe Nicolae Ceauşescu să fugă des de lângă ea.

„El avea obiceiul să mai iasă la jogging. Pleca de la Vila 10 şi se ducea să alerge în pădurile de lângă palat ca să mai scape de ea. El nu era aşa rău ca ea, avea momente dese de omenie”, rememorează Florin Marinescu, conform Adevărul.

Vezi aici cum își teroriza Elena Ceaușescu propria fiică.

Unde era garda de corp a lui Nicolae Ceaușescu, la Revoluție

Ziua de 22 decembrie 1989 l-a prins pe Florentin Marinescu la Snagov. El spune că l-a simţit pe Ceauşescu ezitând când a urcat în elicopter.

„A pus piciorul pe scară, s-a oprit cam jumătate de minut, uitân­du-se spre noi. Cred că se gândea să rămână cu noi, iar dacă făcea asta poate că nu l-ar mai fi împuşcat”, a spus fostul subofiţer.

După Revoluție, Florentin Marinescu și-a continuat cariera de gardă de corp și a fost bodyguardul inclusiv al unor personalități care au vizitat România, ca Papa Ioan Paul al II-lea și Michael Jackson.

Azi, este instructor al trupelor de intervenţie ale Poliţiei Comunitare din Galaţi. Le predă mascaţilor kali-do, un stil de arte marţiale propriu.

„Este o îmbinare între jujitsu, care înseamnă luptă corp la corp cu mâinile goale, şi kali, un stil indonezian de luptă cu bastonul, baioneta sau maceta.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI