Cine e românul care a fluturat steagul României la Capitoliu. Ce mesaj le-a transmis americanilor

Cine e românul care a fluturat steagul României la Capitoliu. Ce mesaj le-a transmis americanilor
Steagul Romaniei, fluturat la protestele de la Capitoliu

S-a aflat cine este românul care a fluturat steagul României la Capitoliu. Ce mesaj le-a transmis acesta americanilor, citiți în articolul de mai jos.

Românii au participat la asediul Capitoliului. Cine este cel care a fluturat tricolorul la proteste?

Cine este românul care a fluturat tricolorul la Capitoliu. Acesta a avut și de transmis un mesaj cetățenilor americani. Sute de protestatari s-au adunat miercuri, în fața Capitoliului din Washington D.C. pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. Printre cei cărora le-ar fi plăcut ca Donald Trump să fie în continuare președintele Americii s-au aflat și mai mulți români.

Astfel, în imaginile care au făcut înconjurul mapamondului miercuri s-a putut observa și Tricolorul românesc. Tricolorul găurit este un simbol al Revoluției din decembrie 1989 și a căderii Comunismului în țara noastră.

AUR, mulțumită că tricolorul s-a văzut la marșul de susținere pentru Donald Trump

Tricolorul românesc este prezent astăzi în Washington D.C la marşul de susţinere a lui #Trump. Patrioţii americani au răspuns chemării de a protesta împotriva furtului electoral orchestrat de democraţi împreună cu China, Rusia, Iran, Germania, Franţa şi alte puteri vrăjmaşe şi s-au strâns precum moţii lui Horea, Cloşca şi Crişan sau Avram Iancu la Ţebea. România este alături de fraţii americani”, a transmis Alianța pentru Unirea Românilor prin Călin Georgescu.

Călin Georgescu a fost varianta de premier a AUR după alegerile parlamentare din decembrie. Propunerea AUR nu a fost luată în seamă de președintele Klaus Iohannis.

Cum s-au desfășurat evenimentele nedorite

Ceea ce s-a întâmplat miercuri în America a fost un tablou al violenței și haosului care a șocat întreg mapamondul, una dintre cele mai severe intruziuni ale Capitoliului de când britanicii au ars clădirea în anul 1814.

Mulțimea de susținători ai lui Donald Trump a rupt baricadele poliției, au spart geamurile și au forțat drumul blocat cu stâlpi metalici spre intrările în Capitoliu. După care, spre uimirea tuturor, au invadat varianta de Casă a Poporului American, forțând polițiștii mascați să-și folsoească armele pentru a-i ține pe manifestanți la distanță.

Confruntări armate între poliție și protestatari

Apoi, în Capitoliu a urmat o confruntare armată, între ofițerii de poliție și protestatari. Un protestatar pro-Trump s-a urcat pe podiumul Senatului, alții au răsturnat birourile și au distrus pozele. Alții au rupt lucrări de artă aflate în birourile Senatului.

Asta a provocat astăzi președintele, această insurecție”, a declarat senatorul Mitt Romney, republican din Utah, în timp ce el și alți senatori erau conduși în siguranță, în altă clădire.

Lumea politică din America nu este de acord cu ce s-a întâmplat la Capitoliu

Mulți politicieni, din tabăra fostului președinte Donald Trump, sunt de acord că ce s-a întâmplat miercuri a fost un atac asupra simbolului democrației, și poate fi catalogat drept o tentativă de lovitură de stat. Nu la fel consideră și AUR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI